Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Μαθήματα Ποντιακής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας τον Σεπτέμβριο


Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν, εκτός απροόπτου, μαθήματα εκμάθησης ποντιακής διαλέκτου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπως προβλέπει στο σύμφωνο συνεργασίας που υπέγραψαν την προηγούμενη εβδομάδα, στην Αίθουσα Συγκλήτου του ιδρύματος, ο πρύτανης Αχιλλέας Ζαπράνης και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών Αντώνης Παυλίδης, παρουσία μελών της διοίκησης του Συνδέσμου και καθηγητών του Πανεπιστημίου.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στο πλαίσιο της ίδρυσης του σχολείου διδασκαλίας ποντιακής διαλέκτου, που αναμένεται άμεσα, όπως αναφέρει η Real.

Με βάση την εμπειρία που θα αποκτηθεί κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του σχολείου, θα μελετηθεί και εν συνεχεία θα οργανωθεί μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην ποντιακή διάλεκτο.

Ωστόσο, η έμπρακτη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών θα ξεκινήσει λίγες μέρες νωρίτερα, στις 29, 30 και 31 Αυγούστου, με τη διοργάνωση του 4ου Επιμορφωτικού Σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς-διδάσκοντες την ποντιακή διάλεκτο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε χώρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα εν λόγω σεμινάρια διοργανώνει κάθε χρόνο ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου