Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Παραιτείται η πρόεδρος του Μουσείου de Young του Σαν Φρανσίσκο


Η Diane “Dede” Wilsey αποχωρεί από την θέση του προέδρου του μουσείου Καλών Τεχνών του Σαν Φρανσίσκο de Young, μετά την συνεχιζόμενη έρευνα που διενεργείται σε βάρος της για οικονομική κακοδιαχείριση.

Σύμφωνα με την San Francisco Chronicle, σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του Μουσείου, Ken Garcia αναφέρει πως «μετά από χρόνια στην θέση της προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου, η Wilsey θεωρεί πως θα είναι καλύτερο για το μουσείο να επικεντρωθεί σε άλλους τομείς που οι δεξιότητες και η εμπειρία της θα έχουν θετική επίπτωση».

Η Wilsey μπήκε στο μικροσκόπιο τον Οκτώβριο όταν ο διευθύνων οικονομικός σύμβουλος του μουσείου de Young, Michele Gutierrez, την κατηγόρησε ότι δεν είχε την κατάλληλη έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο για αποζημίωση ύψους 450.000 δολαρίων που κατέβαλε σε πρώην δημοτικό υπάλληλο του μουσείου.

Η Wilsey αρνείται τις κατηγορίες, όμως ο λήπτης της αποζημίωσης Bill Huggins, ήταν παντρεμένος με την Therese Chen, στέλεχος του μουσείου de Young. Η Chen, η οποία απεβίωσε τον Μάρτιο, λέγεται πως εκτελούσε προσωπικές χάρες για την Wilsey. Τον Απρίλιο, καθώς η εισαγγελία της πολιτείας συνέχιζε την έρευνα του θέματος, το μουσείο ανακοίνωσε πως θα αποπληρώσει τα χρήματα αυτά με τη βοήθεια ανώνυμων δωρεοδοτών.


Πηγή: San Francisco Chronicle
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου