Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

«Downside Up» από τον Pejac, στο Λονδίνο


Τα «κάτω, πάνω» φέρνει ο καλλιτέχνης δρόμου Pejac, με παρεμβάσεις του στο αστικό τοπίο του Λονδίνου.

Ο Ισπανός Pejac είναι γνωστός για τις παρεμβάσεις του σε πολλές πόλεις του πλανήτη: Τόκιο, Χονγκ-Κονγκ, Σεούλ, Κωνσταντινούπολη, Παρίσι, διάφορες στην πατρίδα του.

Το «Downside Up», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι η πρώτη εγκατάστασή του στο Λονδίνο και είναι, στην ουσία, teaser για τη σόλο έκθεσή του, «The Law of the Weakest» η οποία θα λάβει χώρα από τις 22 έως τις 31 Ιουλίου στο Londonewcastle Project Space.

Σε τρεις δρόμους στο East London, την Redchurch Street, την Shacklewell Street και την Granby Street, ο Pejac κρέμασε αθλητικά παπούτσια από φανοστάτες. Τα οποία αψηφούν το νόμο της βαρύτητας: Ο κόσμος έχει γυρίσει «τα κάτω, πάνω». Παπούτσια, που κάνουν τους διαβάτες να σταματούν και να κοιτάζουν πάνω, γιατί τα παπούτσια κρέμονται ΠΡΟΣ τον ουράνιο θόλο! .

«Δεν χρειάζεται να είσαι καλλιτέχνης για να βλέπεις διαφορετικά την πραγματικότητα» λέει ο Pejac. «Η δουλειά αυτή είναι για κείνους που αναζητούν να αφήσουν τη φαντασία τους να εκτραπεί μαζί με τη βαρύτητα. Ή, πιθανά, περισσότερο για εκείνους που ξέχασαν να το κάνουν».

«Στην πραγματικότητα, η δουλειά αυτή δεν εστιάζει στα ίδια τα παπούτσια ή στο νόημα που κρύβεται πίσω απ' αυτά, αλλά πιο πολύ στο να αλλάξουμε τη βαρύτητα ή την προοπτική μας όσον αφορά τα συνήθη στοιχεία του αστικού τοπίου» εξηγεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου