Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Ανοίγει η αυλαία για το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2016


Περισσότερες από 65 εκδηλώσεις θα φιλοξενήσει το φετινό Φεστιβάλ Αισχύλεια, που κλείνει τα 42 του χρόνια.

Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί 25 παραστάσεις θεάτρου, χορού και χοροθεάτρου, 23 μουσικές, 8 κινηματογραφικές προβολές, 3 εικαστικές εκθέσεις, 3 περφόρμανς, ένας ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου, ένα διεθνές συνέδριο, μία διάλεξη και μία διεθνής ημερίδα.

Σημειώνεται πως η Ελευσίνα είναι στην τελική φάση διεκδίκησης του τίτλου για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το έτος 2021 και ως εκ τούτου, φέτος, ο χαρακτήρας του φεστιβάλ “Αισχύλεια” θα είναι εμφανώς επηρεασμένος από την διεκδίκηση αυτή με περισσότερο ευρωπαϊκό πνεύμα, διεθνής συνεργασίες εκδηλώσεις και projects.

Το κυρίως πρόγραμμα του Φεστιβάλ ξεκινά την Παρασκευή 12 Αυγούστου με την παράσταση «Θουκυδίδης Δραματικός: Το Θέατρο Του Πολέμου».

Την παράσταση «Θουκυδίδης Δραματικός: Το θέατρο του Πολέμου», ακολουθεί στις 18 Αυγούστου βραδιά πανσέληνου με τη Σόνια Θεοδωρίδου, στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Τον λόγο έχει, στις 24 Αυγούστου, ο Σωκράτης Μάλαμας με τη συναυλία «πώς λαβώνεται ο χρόνος;», ενώ στις 28 Αυγούστου η Hangzhou Opera Theater παρουσιάζει την παράσταση «The honest advice unpleasant on the ear" βασισμένη στον «Βασιλιά Λιρ» του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Huizhu Sun, Chunfang Fei.

Ακολουθεί στις 29 Αυγούστου η παράσταση "Η ασπίς και το συμπόσιο" των Μενάνδρου-Λουκιανού. Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για τους σκοπούς της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος. Η είσοδος σε όλα τα ΑΜΕΑ θα είναι δωρεάν.

Στις 31 Αυγούστου το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει τους «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις.


*Δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου