Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Νεοϋορκέζος δισεκατομμυριούχος ανοίγει ιδιωτικό μουσείο για τη συλλογή του


Τα σχέδιά του για δημιουργία ιδιωτικού μουσείου στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ο δισεκατομμυριούχος οικονομολόγος J. Tomilson Hill.

Σύμφωνα με το Artnet News, ο χώρος των περίπου 595 τ.μ. θα βρίσκεται εντός του κτιρίου Getty στο Chelsea, κτίριο το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή και στο οποίο θα στεγάζεται και ο νέος χώρος της γκαλερί Lehmann Maupin.

«Έχουμε τόσα έργα τέχνης αποθηκευμένα», δήλωσε ο 68χρονος αντιπρόεδρος της εταιρείας private equity Blackstone Group. Όπως εξήγησε, θέλει να είναι προσβάσιμη στο κοινό η συλλογή του με έργα μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης, αλλά και παλαιών μεγάλων ζωγράφων, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η συλλογή του να ενισχυθεί και με δάνεια για ορισμένες εκθέσεις.

Η συλλογή του, αξίας 800 εκατ. δολαρίων, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 14 έργα του Christopher Wools, 4 του Francis Bacon, 10 του Warhol, 4 του Lichtenstein, τρεις πίνακες του Twomblys, πέντε του Rubens και 34 γλυπτά της Αναγέννησης και του Μπαρόκ. Διαθέτει επίσης έργα των Lucio Fontana, Willem de Kooning, Picasso και Ed Ruscha.

Στα σχέδια του Hill είναι επίσης η δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων, προκειμένου να καλυφθεί το κενό στην καλλιτεχνική εκπαίδευση.

Ο ίδιος, πάντως, δεν κρύβει ότι με τη δημιουργία αυτού του ιδιωτικού μουσείου θα γλιτώσει και πολλούς φόρους…

Πηγή: Artnet News
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου