Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Η Yoko Ono στα 51α Δημήτρια στη Θεσσαλονίκη


Εικαστικός, σκηνοθέτης, performer, ακτιβίστρια και multimedia διαδραστική καλλιτέχνις, η Yoko Ono αποτελεί το πιο βαρύ χαρτί των φετινών Δημητρίων, καθώς για ένα μήνα θα "καταλάβει" το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Η αιώνια σύντροφος του Τζον Λέννον παραμένει ανήσυχη, απείθαρχη, αταξινόμητη, αυτόνομη και με μια ολόδική της γλώσσα, που, σταθερά κινούμενη γύρω από το avant guarde και το εννοιολογικό, άπτεται και υπερίπταται μεταξύ ονειροφαντασίας και ρεαλισμού.

Με την εγκατάσταση Ex-it –σχόλιο για τη ζωή, το θάνατο, την επιστροφή και την μετενσάρκωση– να εξάπτει τη φαντασία του κοινού, αλλά και με το περίφημο διαδραστικό πρότζεκτ Skyladders, όπως και πλήθος από performances περί του μεταναστευτικού, αλλά και της ζωής πριν και μετά τον θρύλο της μουσικής John Cage –γιατί αυτό είναι το Sky Piece to Jesus–, η μούσα του Λέννον θα συνταράξει τα ελληνικά εικαστικά δρώμενα, πολλώ δε τη Θεσσαλονίκη, ονειρικά και αναθεωρητικά. Γιατί Yoko Ono θα πει ...ανατινάξτε τις συμβάσεις, απελευθερώστε την ενέργεια. Στο πνεύμα του Fluxus, αλλά και του Imagine και κινητοποιώντας συνεργατικά τον αφρό της καλλιτεχνικής Θεσσαλονίκης, υπόσχεται μια μοναδική στα χρονικά έκθεση.

Εγκαίνια: 1/10 στις 20:00

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα, Τρίτη: κλειστά,
Τετάρτη: 18:00-22:00,
Πέμπτη: 10:00-22:00,
Παρασκευή: 10:00-19:00,
Σάββατο: 10:00-18:00 και Κυριακή: 11:00-15:00

Συνδιοργάνωση με Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Είσοδος Ελεύθερη.

Performances
IMAGINE ALL THE PEOPLE! WISH TREE

Φαντάσου ένα δένδρο. Θα περιμένει εκεί. Το έφτιαξε η Yoko. Συμπυκνώνει εντός του τη ζωή και τον κόσμο. Μέσα του κρύβεται το μέλλον. Πώς θα είναι; Τι θα συμβεί; Μην αναρωτιέσαι, δράσε και σπεύσε! Στόλισέ το, γράφοντας τη δική σου ευχή. Κι όπως συνεχίζουν οι στίχοι του Imagine..., you may say I'm a dreamer, but «we're» not the only one!

8/10, Πεζόδρομος της Αγ. Σοφίας, 13:00-15:00
10/10, Δημαρχιακό Μεγαρο, 15:00-17:00

Είσοδος Ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου