Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Υπάλληλοι πωλούσαν πλαστά εισιτήρια για τις Βερσαλλίες


Πέντε υπάλληλοι του ανακτόρου των Βερσαλλιών, ηλικίας 21 έως 34 ετών, συνελήφθησαν την ώρα που πωλούσαν πλαστά εισιτήρια εισόδου στο πρώην βασιλικό παλάτι.

Οι υπάλληλοι κατηγορούνται για απάτη, ενώ οι τέσσερις από αυτούς παραδέχθηκαν τον ρόλο που έπαιξαν στην απάτη. Ένας ακόμα υπάλληλος, που εργάζονταν περιστασιακά στο παλάτι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, θεωρείται ο «εγκέφαλος», όμως αρνείται τις κατηγορίες.

Όπως μεταδίδει το The Art Newspaper, η ομάδα για αρκετούς μήνες διέθετε δυο τύπους πλαστών εισιτηρίων: επαναχρησιμοποιημένα πραγματικά εισιτήρια και πλαστά εισιτήρια, που έδιναν πρόσβαση στο πάρκο και το μίνι τρένο. Ένας εισπράκτορας έδινε τα πλαστά αυτά εισιτήρια στους επισκέπτες που πλήρωναν με μετρητά. Οι συνεργοί του, στη συνέχεια, επέτρεπαν την είσοδο των επισκεπτών στο σημείο εισόδου.

Η απάτη αποκαλύφθηκε από άλλους εργαζόμενους, που παρατήρησαν πως τα πλαστά αυτά εισιτήρια δεν περνούσαν από τα μηχανήματα στην είσοδο, και μέλος της διοίκησης ειδοποίησε τελικά την αστυνομία. Σύμφωνα με την Le Parisien, που αποκάλυψε το θέμα, ένας από τους υπόπτους, όταν συνελήφθη, κρατούσε πάνω του περίπου 150 πλαστά εισιτήρια, τα οποία πωλούνταν προς περίπου 10 ευρώ το καθένα. Σημειώνεται πως το εισιτήριο για το κύριο παλάτι και την προσωρινή έκθεση συνήθως κοστίζει 15 ευρώ, ενώ το εισιτήριο για ολόκληρη την ιστορική τοποθεσία και τους κήπους κοστίζει 25 ευρώ.

Εκτιμάται πως από την συγκεκριμένη υπόθεση απάτης οι Βερσαλλίες ζημιώθηκαν με 250.000 ευρώ από τον Αύγουστο.

Πέρυσι, οι Βερσαλλίες δέχθηκαν περισσότερους από 7 εκατ. επισκέπτες.


Πηγή: The Art Newspaper
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου