Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Δεύτερο εκθεσιακό χώρο άνοιξε η Christie’s στην Κίνα


Με μια έκθεση αφιερωμένη στον Pablo Picaso και τις σχέσεις του με τους κινέζους καλλιτέχνες Zhang Daqian και Qi Baishi, εγκαινίασε η Christie’s τον νέο, δεύτερο εκθεσιακό της χώρο στην Κίνα.

Ο νέος αυτός χώρος, στο Πεκίνο, θα στεγάζει τα γραφεία του οίκου δημοπρασιών, ενώ διαθέτει χώρους για δημόσιες εκδηλώσεις και εκθέσεις. Ο οίκος διαθέτει έναν ακόμα χώρο στη Σαγκάη, ο οποίος άνοιξε τον Οκτώβριο του 2014.

Η Christie’s δεν πραγματοποιεί ακόμα δημοπρασίες στο Πεκίνο, αν και η άδειά της το επιτρέπει. Όπως σημειώνει στο The Art Newspaper, η πρόεδρος της Christie’s Asia, Rebecca Wei, οι πωλήσεις στην Κίνα περιορίζονται σε έργα μετά το 1949 «άρα είναι μια μικρή δραστηριότητα, όμως προσπαθούμε να φέρουμε περισσότερη Δυτική τέχνη στην Κίνα». Κατά την ίδια, η ύπαρξη βάσης στην κινεζική πρωτεύουσα επιτρέπει στον οίκο δημοπρασιών «να επικοινωνεί με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, διότι οι κεντρικές υπηρεσίες πολιτιστικών κειμηλίων βρίσκονται όλες στο Πεκίνο… και είναι το κέντρο των δημοπρασιών στην Κίνα».

Αν και οι δραστηριότητες του οίκου στη Σαγκάη και το Πεκίνο είναι παρόμοιου μεγέθους, ωστόσο η Wei εξηγεί πως «στη Σαγκάη έχουμε την άδειά μας και τις δημοπρασίες μας».


Πηγή: The Art Newspaper
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου