Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Ανεβάζει τα premium των αγοραστών η Sotheby’sΠερίπου έναν μήνα αφότου η Christie’s ανακοίνωσε αλλαγές στα premium των αγοραστών, ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s προχώρησε σε αναπροσαρμογή και της δικής του δομής τιμολόγησης.

Η αλλαγή αυτή έρχεται λίγο πριν ξεκινήσουν οι μεγάλες δημοπρασίες του φθινοπώρου στη Νέα Υόρκη, τον Νοέμβριο. Όπως μεταδίδει το Artnet News, η Sotheby’s χαρακτήρισε τις αλλαγές αυτές «περιορισμένες», σημειώνοντας πως θα επηρεάσουν μόνο το 5-10% των lots που πωλούνται. Πρόκειται για την πρώτη αλλαγή αυτού του είδους που πραγματοποιείται από τον Φεβρουάριο του 2015.

Η αλλαγή στην τιμολόγηση δεν θα αφορά τους οίνους, ενώ δεν θα επηρεάσει τις πωλήσεις που πραγματοποιούνται στο Πεκίνο.

Συνήθως οι χρεώσεις για τα lots που πωλούνται αποφασίζονται στις δημοπρασίες, με το υψηλότερο ποσοστό να χρεώνεται στα πρώτα 100.000 ή 200.000 δολάρια, το οποίο όμως μειώνεται μετά τα 3 εκατ. δολάρια.

Η Sotheby’s θα χρεώνει πλέον περισσότερα απ’ όσο η Christie’s, παίρνοντας 25% για τα πρώτα 250.000 δολάρια, έναντι του 25% για τα πρώτα 150.000 δολάρια που χρεώνει η Christie’s. Με τις τρέχουσες χρεώσεις, για παράδειγμα, ένας αγοραστής ενός έργου 3 εκατ. δολαρίων θα πλήρωνε στην Sotheby’s χρέωση 117.000 δολαρίων, ενώ στην Christie’s το αντίστοιχο premium θα ήταν 94.500 δολάρια.

Ο πίνακας των νέων χρεώσεωνΠηγή: Artnet News
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου