Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου η τελευταία δράση του Orange Water για το 2016


Έως την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου θα διαρκέσει η τελευταία έκθεση για τον κύκλο δράσεων του εικαστικού φεστιβάλ “Orange Water” για το 2016, με την έκθεση "Fata Morgana" να φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου.

Το “Orange Water”- η πολυδιάστατη εικαστική δράση που συγκέντρωσε και φέτος το καλοκαίρι τα βλέμματα του φιλότεχνου κοινού, παρουσίασε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στο “The Loft” στο κέντρο της Αθήνας, τον κατάλογο με φωτογραφίες έργων των συμμετεχόντων καλλιτεχνών καθώς και των χώρων που φιλοξένησαν τις εκθέσεις το καλοκαίρι. Οι επισκέπτες περιπλανήθηκαν στην έκθεση που στήθηκε και παρέλαβαν δωρεάν την αναμνηστική έκδοση που παρουσίασε ο Πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα κος. Caspar Veldcamp. Η έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, είναι η τελευταία έκθεση του φεστιβάλ για φέτος.

Στην έκθεση στην Κόρινθο συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Δήμητρα Χανιώτη, Ευγενία Κουμάνταρου, Henk Crouwel, Δημοσθένης Δαββέτας, Στέλιος Ντεξύς & Μυρτώ Βουνάτσου, Απόστολoς Φανακίδης, Joachim- Lothar Garthner, Eef de Graaf, Frans Horbach, Μελίνα Καχριμάνη, Μαριγώ Κάσση, Kelly, Ιωάννης Κολιός, Πελαγία Κυριαζή, Frank Lenferink, Κυριάκος Μορταράκος, Jan Mulder, Anja Niewold, Gert van Oortmerssen, Νίκος Παπαδημητρίου, Eva Petric, Σπυριδούλα Πολίτη, Φωτεινή Πούλια, Bert van Sante, Walter Simon, Jeff Vanderpool, Ινώ Βαρβαρίτη, Ιωάννα Βασδέκη, Ruud Venekamp, Barbara de Vries, Digna Weiss, Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος , Αποστόλης Ζολωτάκης, Ελένη Ζούνη.

«Fata Morgana”, εννοιολογικό πλαίσιο:

Η Fata Morgana ήταν, σύμφωνα με την μυθολογία, αδελφή του βασιλιά Αρθούρου. Με τις μαγικές της δυνάμεις μπορούσε να εμφανίζει ψεύτικες εικόνες κάστρων που αιωρούνταν επάνω από τις ακτές. Από αυτήν δανείστηκαν το όνομά τους πληθώρα φαινομένων ανά τους αιώνες, που εξηγούνται μέσω της φυσικής επιστήμης με απλή ή σύνθετη μορφή: από την εμφάνιση νερόλακκων στην έρημο και «υγρού οδοστρώματος» σε δρόμους με αυξημένη θερμοκρασία, μέχρι την όρθωση κάστρων και πόλεων που πλέουν στα σύννεφα, Ο μύθος του Ιπτάμενου Ολλανδού, η βύθιση του Τιτανικού, η οροσειρά που είδαν οι πρώτοι εξερευνητές στον παγωμένο Βόρειο Πόλο, οι παρελαύνοντες Δροσουλίτες στο Φραγκοκάστελο της Κρήτης, η επιπλέουσα πόλη του πατέρα Domenica Giardina και πλήθος άλλων γεγονότων δύνανται να σχετισθούν με τις οπτικές ψευδαισθήσεις της Fata Morgana και τα αποτελέσματα αυτών.

Επιμέλεια: Αποστόλης Ζολωτάκης

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 4, Κόρινθος
Τηλ.: 27410 20120
Ωράρια Λειτουργίας: Δε.- Πα. 9:00- 13:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου