Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Γαλλία: Υπάλληλος μουσείου έκλεψε 666 απολιθώματα


Ποινή τρίμηνης φυλάκισης με αναστολή και συμβολικό πρόστιμο ενός ευρώ επέβαλε το δικαστήριο σε υπάλληλο του μουσείου φυσικής ιστορίας της Ορλεάνης στη Γαλλία, για κλοπή 666 απολιθωμάτων και λίθων.

Ο 56χρονος υπάλληλος του μουσείου, ο οποίος συνελήφθη καθώς πωλούσε τα αντικείμενα μέσω του eBay, ισχυρίστηκε πως αναγκάστηκε να τελέσει τα εγκλήματά του διότι καταστράφηκε οικονομικά από το διαζύγιό του το 2013, αναφέρει το Artnet News.

«Δεν μπορούσαν να πληρώσω τα χρέη μου στην τράπεζα», είπε στο δικαστήριο. «Πανικοβλήθηκα στη σκέψη πως θα βρισκόμουν στους δρόμους και ότι δεν θα έβλεπα ξανά τα παιδιά μου. Έχασα το μυαλό μου», δήλωσε.

Ο δικαστής έδειξε συμπάθεια για την ιστορία του υπαλλήλου, εκδίδοντας ποινή με αναστολή και επιβάλλοντας πρόστιμο μόλις 1 ευρώ, έναντι των 10.000 ευρώ που ζητούσε το μουσείο.

Τα ιδρύματα συνήθως ζητούν πρόστιμα τουλάχιστον 10 ευρώ για κάθε κλεμμένο αντικείμενο, και ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον ο δικαστής έδειξε οίκτο για τον δράστη στην περίπτωση αυτή. Ο δράστης πούλησε περίπου 100 απολιθώματα προς μόλις 10-20 ευρώ το καθένα.

Οι ερευνητές βρήκαν περίπου 364 λίθους και απολιθώματα στο σπίτι του υπαλλήλου, ενώ άλλα 100 επιστράφηκαν καλή τη πίστει από αγοραστές του eBay.

Πηγή: Artnet News
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου