Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Κονσέρτο κλασικής κιθάρας του Αντουάν Μορινιέρ στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας


Το Ινστιτούτο Θερβάντες σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της Σεβίλλης και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, παρουσιάζουν στις 14 Δεκεμβρίου στις 20:00 το κονσέρτο κλασικής κιθάρας του Αντουάν Μορινιέρ, νικητή του Διεθνούς Διαγωνισμού Κιθάρας της Σεβίλλης

Ήταν το 2010, που ο Αντουάν Μορινιέρ αποφάσισε να ακολουθήσει καριέρα κονσερτίστα, αφού έπαιξε το κονσέρτο για κιθάρα του Πιατσόλα με την Ορχήστρα του Ωδείου του Μπορντώ. Στη συνέχεια, έπαιξε σε πολλές χώρες: Γαλλία, Βέλγιο, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ισπανία, Γερμανία, Αυστρία, Τσεχία.

Έχει κερδίσει πολλά διεθνή βραβεία όπως τα Πρώτα Βραβεία στο Διεθνές Φεστιβάλ της Σεβίλλης, στον Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας του Όλτζιν (Πολωνία) και στον Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας Άντονι (Γαλλία), τα Δεύτερα Βραβεία στους διαγωνσιμούς Χοσέ Τομάς, Βιέννης, Κόρια και Κούθνα Χόρα.

Το ενδιαφέρον του για τη σύγχρονη μουσική ενέπνευσε συνθέτες όπως ο Ρικάκο Ουατανάμπε, Ραφαέλ Σεβέρ και Ζαν-Φρεντερίκ Νεμπυργκέρ να συνθέσουν γι’ αυτόν διάφορα κομμάτια.

Υπήρξε μαθητής του Λυκ Ροσιετί και του Ολιβιέ Σασέν στο Ωδείο του Μπορντώ, από το οποίο αποφοίτησε ομόφωνα μετ’ επαίνων για να συνεχίσει τις σπουδές του το Ωδείο των Παρισίων.

Ο Αντουάν Μορινιέρ θεωρείται από τους μεγάλους αστέρες της κλασικής κιθάρας διεθνώς και παίζει για πρώτη φορά στην Αθήνα και στη Λευκωσία.

Διεύθυνση: Αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, Ιπποκράτους 41, Αθήνα.
Είσδος δωρεάν
Μετά την έναρξη του κονσέρτου δεν επιτρέπεται η είσοδος στην αίθουσα.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
I.
Napoléon Coste: Fantaisie dramatique
Manuel María Ponce: Sonata romántica

II.
Alexandre Tansman: Variation on a Scriabin
Alberto Ginastera: Sonata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου