Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

"The mind is a gap": Multimedia εγκατάσταση στο Beton7


Το Beton7 Gallery παρουσιάζει την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στις 20:00, την εγκατάσταση των Τάκη Ζερδεβά και Μάκη Φάρο με τίτλο Τhe mind is a gap.

Το έργο The mind is a gap είναι μια multimedia εγκατάσταση όπου ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με δύο εννοιολογικά διαφορετικές καταστάσεις του χώρου.

Τα παιχνίδια της λογικής και του ονείρου, η ενόραση, το συναίσθημα, η ενατένιση και η προσοχή, είναι τα βασικά βιωματικά στοιχεία του.

Ο πρώτος χώρος, είναι ένας χώρος τρισδιάστατος, τελεολογικός. Είναι ένας χώρος – πεδίο, όπου ορίζεται και επανακαθορίζεται, επαναληπτικά, με μετρικά συστήματα τριών διαστάσεων καθώς και με ερεθίσματα και σχέσεις που δημιουργούν εντάσεις και συσχετισμούς.

Ο δεύτερος χώρος, είναι ένας χώρος πνευματικός. Ένας χώρος ενατένισης που συχνά πυκνά εμπλουτίζεται από τους φόβους μας, από συναισθήματα ματαίωσης, εγκλεισμού και εξόδου/εκδίωξης (με την βιβλική έννοια).

Το έργο The mind is a gap σε μια εποχή όπου η καθημερινότητα, τα ΜΜΕ και τα social media μονοπωλούν την προσοχή μας και την σκέψη μας, έρχεται να θίξει ή να υπενθυμίσει, βασικές κατευθύνσεις της σκέψης και του βιώματος.


Καλλιτέχνες: Τάκης Ζερδεβάς, Μάκης Φάρος


Διεύθυνση: Πύδνας 7, Βοτανικός, Αθήνα
Εγκαίνια: 21 Δεκεμβρίου 2016, 20:00
Διάρκεια: από 21 Δεκεμβρίου 2016 - 19 Ιανουαρίου 2017
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 14:00 - 19:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου