Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Ξεκινά το casting για τη νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη


Τέλη Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσουν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Παντελή Βούλγαρη, η οποία θα αφορά την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής, και θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου στα Χανιά της Κρήτης. Για τους σκοπούς της ταινίας, ζητούνται βοηθητικοί ηθοποιοί, άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, καθώς και τέσσερα αγόρια ηλικίας 7-10 ετών και 12-18 ετών, τα οποία θα έχουν ιδιαίτερο ρόλο στην ταινία.

Το casting, που θα αφορά κυρίως Κρητικούς, από Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, ξεκινά αύριο 3 Ιανουαρίου και τελειώνει τη Παρασκευή 13 Ιανουαρίου από τις 16:00-20:00 καθημερινά εκτός Σάββατο και Κυριακή που είναι από τις 10:00-14:00 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Η συμμετοχή είναι επί πληρωμή και τα γυρίσματα προβλέπονται τέλη Μάρτη έως τέλη Μαΐου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 690 6055 739.

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης είχε πραγματοποιήσει από τον Οκτώβριο επαφές στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στα Χανιά, για τη νέα του ταινία.

Όπως είχε σημειώσει τότε, «υπάρχει μια σκέψη στο μυαλό μας μετά από τις τρεις ταινίες που δεν ήταν πολλά τα γυρίσματα στα Χανιά, «Ελευθέριος Βενιζέλος 1910-1927», « Πέτρινα χρόνια» και «Νύφες», η επόμενη ταινία να γυριστεί εξ ολοκλήρου εδώ, στα Χανιά. Αυτό σημαίνει επαφές, σχεδιασμό, είναι ταινία εποχής και αυτές οι ταινίες είναι επικίνδυνες με τη έννοια ότι την παραμικρή λεπτομέρεια ο σημερινός θεατής την αντιλαμβάνεται. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και το Μάρτιο να είμαστε εδώ πέρα».

«Είναι μια εποχή που την μελετάω και την ψάχνω πολλά χρόνια. Το θέμα είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια που διαβάζω σύγχρονη ιστορία είναι για να καταλάβω σε τι τόπο ζω και τι έχει συμβεί. Η Κατοχή είναι μια αδικημένη εποχή ιστοριογραφικά και η μελέτη συμπεριλαμβάνει εφημερίδες, θεατρικές παραστάσεις της εποχής και προσωπικές περιπέτειες και είναι πολύ σημαντικό να αποτυπωθεί κάποια στιγμή στο σινεμά. Γιατί υπήρχαν νέα παιδιά που στηθήκανε στον τοίχο για κάποιες ιδέες για την ελευθερία αυτού του τόπου και τώρα που μεγάλωσα -και δεν ξέρω πόσες ταινίες θα κάνω ακόμα- οφείλω μια ταινία γι’ αυτά τα παιδιά» δήλωσε ο Παντελής Βούλγαρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου