Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

«Άμλετ Vs Τέλμα» στον Πολυχώρο Διέλευσις


Το σημαντικότερο ίσως από τα έργα του μεγάλου συγγραφέα William Shakespeare πρόκειται να παρουσιαστεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Διέλευσις» από την Κυριακή 29 Ιανουαρίου.

Ο πρωτότυπος τρόπος παρουσίασης του έργου αναδεικνύει το εσωτερικό του περιεχόμενο και τους βαθύτερους συμβολισμούς του.

Ο Άμλετ (ο αναγραμματισμός του είναι τέλμα), πάντα επίκαιρο έργο, είναι αυτός που τολμά να τα βάλει με το κατεστημένο, τόσο εντός του ιδίου όσο και εντός της κοινωνίας, προκειμένου να ακολουθήσει μία πορεία κατάκτησης της ελευθερίας του.

Η υπόθεση του έργου είναι μία αλληγορία του υπαρξιακού αδιεξόδου αλλά και των πιθανών λύσεων και επιλογών που μπορεί να οδηγήσουν στην έξοδο από αυτό.

Με έναν μινιμαλιστικό και πρωτότυπο τρόπο παρουσίασης, που όμως δεν θίγει την αρτιότητα της μυθοπλασίας και την συνέπεια του συγγραφικού λόγου, ο θεατής μπορεί να επικεντρωθεί στην ουσία του μύθου, χωρίς να αποσπάται από αυτήν από εξωτερικούς παράγοντες ή στοιχεία που απομακρύνουν από το βασικό νοηματικό του άξονα.

Με τη βοήθεια του Άγγλου σαιξπηρολόγου Martin Lings και τις καίριες παρεμβάσεις του, το έργο εκτυλίσσεται σε μία παραλληλότητα παρουσίασής του και συγχρόνως ερμηνείας των βασικών αρχετύπων του μύθου.


Δραματουργική επεξεργασία, σκηνοθεσία: Χρυσάνθη Κορνηλίου
Φωτισμός: Πάνος Γκόλφης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Μπόγρης
Κωνσταντίνος Συράκης
Μαρία Μαλούχου
Αυγή Φαρόγιαννη
Μάρκος Ζωίδης

Διεύθυνση: Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη
τηλ: 210-8613739
Μέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 19:30, Κυριακή 19:30

Τιμές εισιτηρίων:
Κυριακή: Γενική είσοδος: 15 ευρώ, Φοιτητικό & ΑΜΕΑ: 8 ευρώ, Άνεργοι & ατέλειες: 5 ευρώ, Γκρουπ πάνω από 6 άτομα: 10 ευρώ
Προπώληση μέσω viva.gr: 10 ευρώ

Τετάρτη: Γενική είσοδος: 12 ευρώ, Φοιτητικό & ΑΜΕΑ: 8 ευρώ, Άνεργοι & ατέλειες: 5 ευρώ, Γκρουπ πάνω από 6 άτομα: 10 ευρώ, Προπώληση μέσω viva.gr: 10 ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 150 λεπτά με διάλειμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου