Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Από 3 έως 6 Μαρτίου στο Ζάππειο το 4ο A Jewel Made in Greece


Στις 3 Μαρτίου ανοίγει στο Ζάππειο Μέγαρο η “αυλαία” της 4ης ετήσιας συνάντησης δημιουργών “A Jewel Made in Greece”, στην οποία περισσότεροι από 60 δημιουργοί θα παρουσιάσουν την “Οδύσσεια των Υλικών”.

Στη φετινή συνάντηση η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Enterprise Greece, και η οποία θα διαρκέσει έως τις 6 Μαρτίου, το Ελληνικό Δημιουργικό Κόσμημα θα παρουσιαστεί σε 4 ενότητες: Solid Metals, Precious Eternities, Material Worlds, Charming Shines

Οι καλλιτέχνες/δημιουργοί που θα συμμετάσχουν είναι οι εξής:

Precious Eternities: The House ZOLOTAS, ΜΥΡΤΩ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΙΑΝΑ ΒΟΥΡΑΚΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΗΤΟΥΝΑ , ΜΑΡΙΑ ΚΑΠΡΙΛΗ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΡΑΝΤΩΝΑΣ, ΜΑΡΑ ΚΑΡΤΑΛΗ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΛΕΙΤΣΙΩΤΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΜΠΟΥΡΟΥ, ΑΛΕΞΙΑ & ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΛΕΟΝΤΙΑΔΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΟΡΦΑΝΟΥ, MICHAEL PELAMIDIS, ΠΟΛΙΝΑ ΣΑΠΟΥΝΑ ΕΛΛΙΣ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΟΥΜΠΛΗ, ΔΗΜΗΤΡHΣ HAFFY ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ, ΜΑΡΙΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ.

Στέλιος Καραντωνας

Κατερινα Κουλουμπουρου

Πολινα Σαπουνα Ελλις


Solid Metals: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΡΓΥΡΟΥ, ΞΕΝΙΑ ΝΕΦΕΛΗ ΒΛΑΧΟΥ, ΒΑΣΩ ΓΑΛΑΤΗ, ΒΑΝΕΣΣΑ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ, ΔΑΝΑΗ ΓΙΑΝΝΕΛΛΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΓΚΑΒΑΙΣΕ, ΤΑΣΣΑ ΘΕΟΧΑΡIΣ ΓΚΑΝΙΔΟΥ, ΜΥΡΤΩ ΓΡΗΓΟΡΗ, ΕΛΕΝΗ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ, ΜΑΡΙΛΙΝΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΓΙΑ ΖΟΥΛΟΒΙΤΣ, ΕΛΕΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΛΙΓΑ, ΠΑΝΟΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ, ΚΑΤΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΡΙΝΗ , ΔΗΜΗΤΡΗΣ & EΛΕΝΑ ΜΠΑΡΝΙΑ, ΑΘΗΝΑ ΠΑΠΑ, ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕΜΕΛΗ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ, ΔΑΦΝΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΑΙΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΥ, ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΠΑΠΑΞΕΝΟΥ, ΑΜΑΛΙΑ ΠΕΤΣΑΛΗ , ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΖΕΤΑΚΗ , ΜΑΙΡΗ ΣΑΜΟΛΗ, ΒΑΡΒΑΡΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥ, ΟΛΓΑ ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΛΙΓΚΙΡΟΓΛΟΥ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΧΡΥΣΑΚΗ, ΤΑΤΙΑΝΑ ΧΩΡΕΜΗ.

Κατια Κολοκυθα

Χρυσανθη Παπαξενου

Μαιρη Σαμολη


Μaterial Worlds: ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ, ΤΙΝΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗ, ΑΝΝΑ ΚΙΤΣΟΥ, ΜΑΡΩ ΚΟΡΝΗΛΑΚΗ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΩΣΤΟΥΛΗ, ΜΑΡΙΑ ΜΑΣΤΟΡΗ, ΝΑΝΤΙΑ ΜΠΕΛΕ, ΜΑΡΙΑ ΞΑΝΘΑΚΟΥ, ΒΑΛΙΑ ΠΛΑΙΝΗ, ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ, ΣΟΦΙΑ ΠΑΣΧΟΥ, NIA ΣΤΑΘΟΥΛΙΑ, ΑΝΝΑ ΤΕΛΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΖΑΒΙΔΟΠOΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, MAΡΙΑ XANIOΥ.

Τινα Καραγεωργη

Αννα Κιτσου

Σοφια Πασχου


«Η Οδύσσεια των Υλικών», που είναι το θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε αυτή τη χρονιά, θα μας διδάξει τα μυστικά του χρυσού, το ασημιού, των διαμαντιών και άλλων πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων, με τη συμβολή του Επιστημονικού συνεργάτη, έγκριτου Γεμολόγου, Γιώργου Σπυρομήλιου.

Παράλληλα η πλατφόρμα προχώρησε στην παραγωγή ταινίας με τίτλο "Η Οδύσσεια των Υλικών" εμπνευσμένη από την έκθεση "Οδύσσειες" του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου όπου πραγματοποιήθηκαν και τα γυρίσματα. Η ταινία θα χρησιμοποιηθεί ως υλικό προβολής στις δράσεις του κλάδου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην φετινή έκθεση συνάντηση περιλαμβάνεται επίσης ένα αφιέρωμα στα μαργαριτάρια. Οι συμμετέχοντες σχεδιαστές παρουσιάζουν από ένα πρωτότυπο κόσμημα δημιουργημένο από μαργαριτάρια.

Η φετινή διοργάνωση θα φιλοξενήσει μεταξύ άλλων την Bryna Pomp, Jewelry specialist - curator Mad Museum of Arts & Design, καθώς και τον Εrick Slutsky, Executive Vice President of "CURENT" Public Relations Νew York και τους συνεργάτες του, οι οποίοι έχουν αναλάβει την προβολή της έκθεσης Α JEWEL MADEI IN GREECE @ MAD NEW YORK .

Στην τελετή λήξης στις 6 Μαρτίου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πρωτότυπη επίδειξη κοσμήματος, αλλά και να συμμετέχουν στην ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια της έκθεσης καθώς και στην απονομή των βραβείων στον καλύτερο σχεδιαστή από από κάθε ενότητα. Το θέμα της εκδήλωσης έχει τίτλο «Strike a Pose» και την επιμέλειά του έχει η Αlice Δικαίου

H ομάδα της πλατφόρμας και οι νέοι σχεδιαστές δεν γνωρίζουν σύνορα. Δημιουργούν ταξιδεύοντας το Ελληνικό Κόσμημα στον πλανήτη. Έτσι το AJMG θα συμμετάσχει φέτος σε μία από τις μεγαλύτερες Διεθνείς Κλαδικές Εκθέσεις, τη VICENZAORO στην Iταλία, στην Διεθνή Έκθεση ΕXPO 2017 που θα πραγματοποιηθεί στο KAZAKHSTAN, ενώ θα διοργανώσει την έκθεση A JEWEL MADE IN GREECE @ MAD, στο Museum of Arts & Design της Nέας Υόρκης. Το A JEWEL MADE IN GREECE, έχει θέσει ως στόχο να συστήσει το ελληνικό κόσμημα στην παγκόσμια αγορά, "εξάγοντας’’ κάποια από τα σπουδαιότερα συστατικά των Ελλήνων καλλιτεχνών: Την έμπνευση, την αναφορά στην Ιστορία, τη σύγχρονη δημιουργικότητα και το πάθος.

Τιμώμενοι συμμετέχοντες της 4ης ετήσιας συνάντησης δημιουργών, AJMG, είναι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Επιγραφικό Νομισματικό Μουσείο και ο Οίκος ΖΟLOTα ένας από τους μεγαλύτερους αρωγούς, στην λαμπερή πορεία του Ελληνικού Κοσμήματος εκτός των συνόρων της χώρας.

Στις 7 Μαρτίου μετά την λήξη της έκθεσης θα ξεναγηθούν οι καλεσμένοι, οι συμμετέχοντες και οι δημοσιογράφοι στους Δελφούς σε μία διαφορετική συνέντευξη τύπου. Στον Ομφαλό της γής, με στόχο να έρθουν ακόμα πιο κοντά στην Ιστορία μας και στην Ελληνική Ψυχή.

To A Jewel Made in Greece ξεκίνησε ως μια φιλόδοξη ιδέα πριν από τέσσερα χρόνια.

Στην διαδρομή δοκιμάστηκε, ενηλικιώθηκε και καθιερώθηκε στο κομμάτι της ελληνικής δημιουργικότητας. Η πλατφόρμα A Jewel Made in Greece αγκαλιάστηκε από εξαίρετους δημιουργούς, φίλους και συνεργάτες που έκαναν ένα όνειρο, πραγματικότητα. Η Μαίρη Σαμόλη, εμπνεύστρια και ιδρύτρια της πλατφόρμας, έδωσε την ευκαιρία σε δεκάδες καθιερωμένους αλλά και νέους σχεδιαστές να συστηθούν στην ελληνική αλλά και την ξένη αγορά του κοσμήματος. Σήμερα, 4 χρόνια μετά την ιστορική, πρώτη συνάντηση στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, το AJMG συνεχίζει το σπουδαίο ταξίδι του στον κόσμο του κοσμήματος, που σκοπό έχει να εξάγει την διαχρονικά δημιουργική ελληνικότητα.


Το AJMG προσκαλεί το κοινό για ακόμα μια φορά να ζήσει μια τετραήμερη εμπειρία αφιερωμένη στην τέχνη του κοσμήματος, από τις 3 μέχρι και τις 6 Μαρτίου, στο Ζάππειο Μέγαρο. Μια διαδραστική εμπειρία που έχει σκοπό να μετατρέψει την υπογραφή «Made in Greece», σε τίτλο τιμής για τη χώρα μας και τους δημιουργούς της.

1 σχόλιο: