Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Εικοσιτετράωρη απεργία των αρχαιοφυλάκων τη Δευτέρα


Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας, λόγω της 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας που αποφάσισε το έκτακτο γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).

Η ΠΕΥΦΑ, όπως αναφέρει στην σχετική της ανακοίνωση διεκδικεί την υλοποίηση τριών αιτημάτων:

-Ζητά την διατήρηση της καταβολής των Κυριακών και Αργιών και των επιπλέον ημερών εργασίας από το ΤΑΠΑ, όπως ισχύει μέχρι τώρα. Επίσης την άμεση απόσυρση του Σχεδίου Νόμου περί Οργανισμού του ΤΑΠΑ.

-Η θετική εξέλιξη με την σύσταση των αυτοτελών Γραφείων Φύλαξης που επιχειρείτε μέσω του Οργανισμού του ΥΠΠΟΑ, να βελτιωθεί και να επεκταθεί ώστε η λειτουργική της δομή να γίνει πιο αποτελεσματική (όπως η θεσμοθέτηση Γραφείου Αρχιφυλάκων ανά Αρχ/κο Χώρο και Μουσείο).

-Την άμεση πρόσληψη 200 μονίμων Αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στα πλαίσια την Νησιωτικής Πολιτικής της Κυβέρνησης στις 13/12/2016.

"Ελπίζουμε στη ανταπόκριση και άμεση επίλυση των προβλημάτων μας που δεν δημιουργούν κανένα οικονομικό κόστος, ώστε η έναρξη της Τουριστικής σεζόν, καθώς και των Εορτών του Πάσχα να βρει τα Μουσεία και τους Αρχ/κους Χωρους χωρίς προβλήματα", καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου