Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Από 26 έως 28 Μαΐου η 22η Art Athina


Πλήρως ανανεωμένη, με νέα πρόσωπα και ολοκαίνουριες προτάσεις η φετινή, 22η Art Athina, η οποία δίνει ραντεβού με το φιλότεχνο κοινό από την Παρασκευή 26 έως την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 στο γήπεδο του TaeKwonDo στο Φάληρο.

Νέα καλλιτεχνική διευθύντρια ορίστηκε η Σταματία Δημητρακοπούλου, η οποία συμμετέχει στη διοργάνωση ως καλλιτεχνική σύμβουλος. Η παραγωγή έχει ανατεθεί στην εταιρεία Be Best και διευθυντής παραγωγής είναι ο Γιώργος Ταξιαρχόπουλος. Τη νέα ταυτότητα της Art Athina υπογράφει το G Design Studio και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό έχει αναλάβει ο Σταύρος Παπαγιάννης.

Η νέα δομή της Art Athina διαμορφώνεται στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

Main: Οι βασικές συμμετοχές της Art Athina. Γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν το πρόγραμμά τους στον κεντρικό χώρο του TaeKwonDo.

Highlight: Νέες γκαλερί από το εξωτερικό με εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα, συμμετέχουν στη νέα ενότητα της Art Athina.

Feature: Ενότητα με θεματική που ορίζεται και οργανώνεται από έναν επιλεγμένο επιμελητή (φέτος η Myriam Ben Salah, αρχισυντάκτρια της διεθνούς περιοδικής εικαστικής έκδοσης Kaleidoscope και επιμελήτρια με βάση το Παρίσι).

Video: Πρόγραμμα βίντεο και προβολών που παρουσιάζεται κάθε χρόνο από διαφορετικό επιμελητή (φέτος αναλαμβάνει ο καλλιτέχνης, επιμελητής και κριτικός τέχνης Alexander Burenkov).

Survey: Ομαδική έκθεση με ιστορικό υλικό από τις βασικές συμμετοχές της Art Athina, υπό την επιμέλεια της Γαλήνης Νόττι. Σε αυτή την ενότητα εντάσσεται και η παρουσίαση της εγκατάστασης Ρωτώντας της Κατερίνας Ζαχαροπούλου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό ΝΕΟΝ.

Performance: Το πρόγραμμα περφόρμανς περιλαμβάνει καλλιτέχνες που εκπροσωπούνται από τις συμμετέχουσες γκαλερί.

Tribute: Τιμητικό αφιέρωμα σε έναν καλλιτέχνη ή εικαστικό φορέα (φέτος θα παρουσιαστεί αφιέρωμα στο έργο των Γιάννη Κουνέλλη και Δημήτρη Μυταρά).

Design: Ενότητα αφιερωμένη στο design

Talks: Συζητήσεις, πάνελ και συνεντεύξεις

Publications: Παρουσίαση ανεξάρτητων καλλιτεχνικών εκδόσεων και καταλόγων σε μορφή συλλογικού βιβλιοπωλείου, από τον εκδοτικό οίκο Ommu

Open: Υπαίθρια εγκατάσταση στον χώρο της Art Athina

Education: Πρόγραμμα βασισμένο σε εκπαιδευτικά workshops

Παράλληλα με τη νέα δομή της Art Athina, αυτή τη χρονιά παρουσιάζεται και το νέο VIP πρόγραμμα, εστιασμένο σε διακεκριμένους συλλέκτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και σε νεαρούς συλλέκτες. Οι αιτήσεις συμμετοχής στην Art Athina 2017 γίνονται ήδη δεκτές έως και τις 24 Μαρτίου μέσω της ιστοσελίδας http://www.art-athina.gr. Η εκδήλωση είναι σε διαδικασία ένταξης στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» 2014-2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου