Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Γιώργος Κιμούλης και Νίκος Μανωλόπουλος στο «τιμόνι» του ΚΠΙΣΝ


Ο Γιώργος Κιμούλης αναλαμβάνει πρόεδρος στο επταμελές διοικητικό συμβούλιο του «Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», ενώ διεθύνων σύμβουλος ορίστηκε ο Νίκος Μανωλόπουλος.

Τα μέλη του νέου ΔΣ ορίστηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο. Ένα από τα μέλη ορίσθηκε καθ’ υπόδειξη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) και ένα καθ’ υπόδειξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ), ενώ ως μέλος ορίσθηκε, ex officio, και ο δήμαρχος Καλλιθέας Αττικής.

Τα μέλη αυτά ορίσθηκαν, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 3 παρ. 2.4 του ν. 3785/2009 (Α΄ 138), από το Ελληνικό Δημόσιο. Ένα από τα μέλη ορίσθηκε καθ’ υπόδειξη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) και ένα καθ’ υπόδειξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ), ενώ ως μέλος ορίσθηκε, ex officio, και ο δήμαρχος Καλλιθέας Αττικής.

Τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Κ.Π.Ι.Σ.Ν. Α.Ε. είναι τα εξής: Γιώργος Κιμούλης, πρόεδρος, Νίκος Μανωλόπουλος, διευθύνων σύμβουλος και μέλη οι Ματίνα Στέα, Ανδρέας Νοταράς, Δημήτρης Κάρναβος (δήμαρχος Καλλιθέας), Γιώργος Κουμεντάκης (εκπρόσωπος Εθνικής Λυρικής Σκηνής), Δημήτρης Δημητρόπουλος (εκπρόσωπος Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδας).

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», στην πρώτη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου στον χώρο της νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης, οι οι Γιώργος Κιμούλης, πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και Νίκος Μανωλόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ, είχαν έντονη διαφωνία. Το αντικείμενο της αντιπαράθεσης ήταν ο καταμερισμός των αρμοδιοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο κ. Μανωλόπουλος προσήλθε στη συνάντηση με ένα πλάνο στο οποίο προβλέπονταν πολλές αρμοδιότητες στον διευθύνοντα σύμβουλο, κάτι το οποίο βρήκε αντίθετο τον κ. Κιμούλη. Ανθρωποι που γνωρίζουν καλά τις αντιλήψεις τους ως προς την πολιτιστική διαχείριση, κάνουν λόγο για δύσκολη «χημεία», για δύο εκρηκτικές και με ισχυρή άποψη προσωπικότητες, που αποτελεί αίνιγμα το πώς θα μπορέσουν να συγκατοικήσουν εν γαλήνη. Ηδη υπάρχει προβληματισμός για το πώς θα καταφέρουν να συγχρωτιστούν και να διοικήσουν χωρίς αναταράξεις τον πολυδύναμο οργανισμό.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου