Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Στο Βελιγράδι η συλλογή ναΐφ τέχνης Χρήστου και Πόλλυς Κολλιαλή


Μετά την επιτυχημένη παρουσίασή της στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, στην Αδριανούπολη και στη Ρίγα της Λετονίας, η έκθεση ελληνικής ναΐφ ζωγραφικής από τη Συλλογή Χρήστου και Πόλλυς Κολλιαλή παρουσιάζεται στη Σερβία.

Η έκθεση, που εγκαινιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στο Εθνογραφικό Μουσείο Βελιγραδίου, από τον πρέσβη της Ελλάδος στη Σερβία, Ηλία Ηλιάδη, θα διαρκέσει έως τις 7 Απριλίου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην έκθεση, την επιμέλεια της οποίας έχουν οι Πόλλυ και Γεωργία Κολλιαλή, παρουσιάζονται 65 έργα γνωστών Ελλήνων ναΐφ, όπως του Χρήστου Καγκαρά, του Γιάννη Θεόφιλη, της Καίτης Νικολάου, του Μπόστ, του Γιάννη Αμοργιανού, της Νίκης Ελευθεριάδη κ.ά.

Τα έργα δημιουργήθηκαν από τα τέλη του19ου αιώνα έως τις αρχές του 21ου και έχουν ως θέμα την ελληνική ιστορία και παράδοση και την καθημερινότητα τόσο της αστικής όσο και της αγροτικής ζωής στα ελληνικά νησιά και την ύπαιθρο.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ) Βελιγραδίου, που διευθύνει εδώ και 9 χρόνια ο Νίκος Τσιτσιμελής και της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου