Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

«And the Work of Our Hands» στο ArtWall

Στρατής Ταυλαρίδης, Curtains, 2014
Χειροποίητο διάτρητο χαρτί, δύο φύλλα 150 x 260 εκατοστά έκαστο.
Φωτο Ιωάννα Τζετζούμη. Με την ευγενική παραχώρηση της γκαλερί CAN Christina Androulidaki Gallery και του καλλιτέχνη

Συνεχίζεται έως τις 29 Απριλίου στο ArtWall Athens Project Space η ομαδική έκθεση με τίτλο «And the Work of Our Hands».

Πέντε νέοι Έλληνες καλλιτέχνες, η δουλειά των οποίων σχετίζεται με την έννοια της αφοσίωσης, της εσωστρέφειας και του χειροποίητου, συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση And the Work of Our Hands.

Έργα σε χαρτί των Βασίλη Μπότουλα, Στρατή Ταυλαρίδη και Πάνου Φαμέλη, μια εγκατάσταση έξι μέτρων του Παναγιώτη Βούλγαρη και μια φωτογραφία μεγάλου μεγέθους της Μαρίας Μαυροπούλου συνθέτουν ένα μινιμαλιστικό εικαστικό τοπίο, που με λεπτότητα αγγίζει τις διάφορες πτυχές της σχέσης ανάμεσα σε εργασία και έργο, δημιουργώντας έναν χώρο που προσφέρεται για αναστοχασμό και εξερεύνηση. Η επιμέλεια της έκθεσης είναι του Κυριάκου Σπύρου.

Με αφορμή τη διάκριση που κάνει η φιλόσοφος Χάνα Αρέντ στο έργο της Η Ανθρώπινη Κατάσταση ανάμεσα σε εργασία και έργο (“the labour of our bodies and the work of our hands”), το σκεπτικό της έκθεσης είναι να αναδειχθεί η μικροκλίμακα στην οποία λειτουργεί το καλλιτεχνικό χέρι και η εύθραυστη, οργανική διεργασία μέσα απο την οποία αναδύεται ένα έργο τέχνης.

Όλα τα έργα της έκθεσης έχουν ως χαρακτηριστικό την επανάληψη: εμμονικές γραμμές ή πινελιές, χιλιάδες λεπτεπίλεπτες εγκοπές με χειρουργικό νυστέρι σε χαρτί, ατελείωτες ώρες ψηφιακής επεξεργασίας και εκατοντάδες μέτρα μεταξωτής κλωστής αποκαλύπτουν, μέσα απο την απλότητά τους, την κοπιαστική παρέμβαση του καλλιτέχνη ως δημιουργικό σώμα στον κόσμο — και ταυτόχρονα υλοποιούν την επίπονη εργασία και τον χρόνο που χρειάστηκαν για να ολοκληρωθούν.

Διεύθυνση: Σοφοκλέους 26, Aθήνα
Διάρκεια: Έως 29 Απριλίου 2017Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου