Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου


Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου για το φετινό καλοκαίρι παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες, που δίνει βήμα στη νεανική δημιουργία και σε δράσεις ανοικτές στην κοινωνία.

Φέτος, όπως σημείωσαν οι συντελεστές του Φεστιβάλ, είναι μια χρονιά «εγκαινίων», καθώς εγκαινιάζονται νέοι θεσμοί, συνεργασίες και γίνονται ανοίγματα εντός του Φεστιβάλ, με την ελπίδα ότι θα «μπολιάσουν» την ελληνική καλλιτεχνική πραγματικότητα και θα εδραιωθούν, για να δώσουν καρπούς στο μέλλον.

Μεταξύ άλλων, εγκαινιάζεται το Λύκειο Επιδαύρου, ένα διεθνές θερινό σχολείο για το αρχαίο δράμα, που θα απευθύνεται σε σπουδαστές δραματικών σχολών και νέους ηθοποιούς από όλον τον κόσμο, αλλά και το «Άνοιγμα στην Πόλη», που με την υποστήριξη του Athens Culture Net και του Δήμου Αθηναίων, απλώνεται στον Πειραιά και φτάνει ως την Ελευσίνα.

Όπως αναφέρθηκε, προτεραιότητα είναι η υποστήριξη της εγχώριας δημιουργίας, αλλά και η σύσταση στο ελληνικό κοινό δυνατών έργων και ονομάτων της σύγχρονης διεθνούς σκηνής.

Στα διεθνή ονόματα του φετινού Φεστιβάλ, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο σκηνοθέτης Ολιβιέ Πι, και η θρυλική πιανίστα Μάρθα Άργκεριχ στο Ηρώδειο, ο Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ και ο Μπομπ Γουίλσον, η Φόλκσμπύνε με αφιέρωμα στις παραστάσεις της, τις τελευταίες αυτής της εποχής που αλλάζει από φέτος οριστικά, ο Ρομέο Καστελούτσι και ο Μίλο Ράου, ο Ζυλιέν Γκοσλέν και η Ιρανή Μαχίν Σαντρί, ανάμεσα σε άλλους.

«Εγκαινιάζουμε νέους θεσμούς, συνεργασίες και ανοίγματα εντός του Φεστιβάλ, που ελπίζω να μπολιάσουν την ελληνική καλλιτεχνική πραγματικότητα και να εδραιωθούν, προκειμένου να δώσουν τους καρπούς τους στο μέλλον» δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, κ. Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού.

«Το πρόγραμμα έχει τόσες πτυχές κι ενδιαφέρουσες συνεργασίες, δίνει έμφαση στους νεότερους δημιουργούς, έχει διεθνές προφίλ, παρ' όλη την κρίση που ζούμε, δράσεις με κοινωνικό χαρακτήρα, στην Αθήνα και τον Πειραιά, που μας κάνουν να νιώθουμε ότι, ενώ ζούμε σε αυτή πόλη την οποία μόνοι μας την έχουμε απαξιώσει, αξίζει να τη ζούμε» χαιρέτισε η Λυδία Κονιόρδου.

Εκτός από το Λύκειο αρχαίου δράματος στην Επίδαυρο, για σπουδαστές και ηθοποιούς, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος ανήγγειλε το νέο θεσμό προφεστιβαλικών εκδηλώσεων, από 22 έως 28 Μαϊου, στην Πειραιώς 260.

Επίσης, το «Άνοιγμα στην πόλη» με συμμετοχικές δράσεις πολιτών σε Αθήνα, Πειραιά έως την Ελευσίνα. Ακόμα, συναυλίες στον Κήπο της Πειραιώς 260, σε απ' ευθείας μετάδοση από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και, για πρώτη φορά, μουσικές παραστάσεις στο κτίριο Ολύμπιον της Λυρικής, στην οδό Ακαδημίας.

* Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου