Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Άνδρος: «Το Απολλώνιο Φως της ζωγραφικής των Κυκλάδων» από 8/8 στο Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης


Με αφορμή τον εορτασμό των 15 χρόνων λειτουργίας του Μουσείου Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης της Άνδρου, η S.G. Art Gallery και το Paradise Art Hotel εγκαινιάζουν την Παρασκευή 8 Αυγούστου, στις 21:00, την έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής με θέμα «Άνδρος, το Απολλώνιο Φως της ζωγραφικής των Κυκλάδων».

Την έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 30 Αυγούστου στο Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης της Άνδρου, επιμελείται η Δρ. Ιστορικός τέχνης-τεχνοκριτικός Ντόρα Ηλιοπούλου Ρογκάν και συμμετέχουν οι Α. Γρηγορά, Γ. Σαλταφέρος, Γ. Παράσχος, Ε. Τατάκη, Μ. Μακρογκίκας, Χ. Ευσταθίου, Μ. Ζιακα, Μ. Στινη, Δ. Χανιιώτη, Α. Σινιόσογλου, Α. Φερεντίνου και Α. Μακρή.

Το έναυσμα της έκθεσης και ειδικότερα του τίτλου, δόθηκε από το όνομα του εγγονού του Απόλλωνα : Άνδρον, στον οποίο οφείλεται και η ονομασία του νησιού.

Συμμετέχουν εκτός από Ανδριώτες καλλιτέχνες, στους οποίους το Μουσείο έχει αφιερώσει πολλές εκθέσεις και άλλοι σημαντικοί Κυκλαδίτες δημιουργοί, που συμμερίζονται την λάμψη του Απολλώνιου φωτός έτσι όπως αντανακλάται στη θάλασσα των Κυκλάδων και στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Με την τωρινή έκθεση τεκμηριώνεται για μία ακόμη φορά η πολυχρόνια πολιτιστική δράση του Μουσείου Λαογραφίας & Χριστιανικής Τέχνης στην Άνδρο, πόνημα και έργο ζωής της Ειρήνης Μαντζαβελάκη -Βασιλοπούλου και του Μάριου Βασιλόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου