Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014

Ντοκιμαντέρ για τους Beatles σκηνοθετεί ο Ron Howard


Τα πρώτα χρόνια των Beatles αποφάσισε να σκηνοθετήσει ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Ron Howard. Το ντοκιμαντέρ, το οποίο γίνεται σε συνεργασία με τους Sir Paul McCartney, Ringo Starr, Olivia Harrison και Yoko Ono, θα επικεντρωθεί στη πενταετία του 1961-1966 και θα ακολουθήσει το ταξίδι του συγκροτήματος από το Cavern Club του Λίβερπουλ μέχρι την τελευταίο τους συναυλία στο Σαν Φρανσίσκο.
Ο Howard αποκάλεσε το ντοκιμαντέρ ως «μια εκπληκτική ιστορία των τεσσάρων νεαρών ανδρών που εισέβαλαν στο κόσμο το 1964». Ο Ηoward θα συνεργαστεί και πάλι με τον διάσημο παραγωγό Brian Grazer, με τον οποίο συνεργάστηκε στις ταινίες «The Da Vinci Code» (Ο Κώδικας Ντα Βίντσι) και «Rush» και ίδρυσαν την εταιρία παραγωγής «Imagine Entertainment» το 1986.

Οι Beatles ξεκίνησαν τη περιοδεία τους στην Ευρώπη στα τέλη του 1963, αλλά έγιναν παγκόσμιες διασημότητες με την εμφάνισή τους στο Ed Sullivan Show στις ΗΠΑ το 1964. Το συγκρότημα των Σκαθαριών ξεκίνησε την πρώτη του παγκόσμια περιοδεία αρκετούς μήνες αργότερα, κλείνοντας τη το 1966, στην οποία πραγματοποίησαν 166 συναυλίες σε 90 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: BBC
Επιμέλεια: Φαίη Τσαμούλη-Κορύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου