Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014

Η ταινία «Birdman» θα ανοίξει το Φεστιβάλ της Βενετίας


Mε την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Birdman Or The Unexpected Virtue Of Ignorance» του Alejandro Gonzalez Iñárritu θα ανοίξει την αυλαία του το 71ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του φεστιβάλ.
Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Michael Keaton και είναι η ιστορία ενός ηθοποιού που γνώρισε τα φώτα της δημοσιότητας ως εικονικός σούπερ-ήρωας, ο οποίος όμως αγωνίζεται να ανεβάσει μια παράσταση στο Broadway και μάχεται με τον εαυτό του και τους δαίμονες του μέχρι το βράδυ των εγκαινίων. Το τρέιλερ της μαύρης κωμωδίας έχει προκαλέσει μεγάλο ‘σούσουρο’ από τότε που ανέβηκε στο διαδίκτυο.


Επίσης, στο πλευρό του Michael Keaton παίζουν οι Zach Galifianakis, Edward Norton, Andrea Riseborough, Amy Ryan, Emma Stone και Naomi Watts. 

Η ταινία «Birdman Or The Unexpected Virtue Of Ignorance» θα προβληθεί στις 27 Αυγούστου στη Sala Grande του Palazzo del Cinema στο Lido, μετά την τελετή έναρξης που θα παρουσιάσει η Luisa Ranieri.

Ο Ιñárritu έγραψε το σενάριο μαζί με τους Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris Jr.και Armando Bo. Παραγωγοί είναι οι Alejandro G. Iñárritu, John Lesher, Arnon Milchan και James W. Skotchdopole. Ο Emmanuel Lubezki, κάτοχος βραβείου Όσκαρ για την ταινία «Gravity» ανέλαβε την φωτογραφία της ταινίας.

Το 71ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας θα πραγματοποιηθεί στις 27 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Αυγούστου.

Πηγή: Variety
Επιμέλεια: Φαίη Τσαμούλη-Κορύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου