Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014

Ντεμπούτο στις ΗΠΑ θα κάνει η παράσταση «Κλίντον: Το Μιούζικαλ»


Το σεξουαλικό σκάνδαλο του Μπιλ Κλίντον που συγκλόνισε τον Λευκό Οίκο θα κάνει το ντεμπούτο το αυτό το μήνα κατά τη διάρκεια του Μουσικού Θεατρικού Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης. Οι κριτικοί έχουν περιγράψει την μουσική παράσταση «Κλίντον: Το Μιούζικαλ», το οποίο έκανε την πρεμιέρα στο Εδιμβούργο το 2012 ως «ευφυέστατο, ιδιότροπο» αλλά και «μια ‘νόστιμη’ πολιτική σάτιρα».
Στο μιούζικαλ απεικονίζονται οι προσπάθειες του Μπιλ και της Χίλαρι Κλίντον για να σωθεί η προεδρία μετά την σχέση του Κλίντον με την πρώην βοηθό του Λευκού Οίκου, Μόνικα Λεβίνσκι.

«Η παράσταση είναι μια φάρσα. Είναι μια παρωδία και οι άνθρωποι κάνουν πολλές συγκρίσει με το ‘South Park’ και ‘The Book of Mormon’» δήλωσε εκπρόσωπος της παράστασης.

Γραμμένο από τους Αυστραλούς αδερφούς Πολ και Μάικλ Χοτζ, το μιούζικαλ θα ανέβει στη σκηνή του φεστιβάλ από τις 18 έως 25 Ιουλίου και θα κάνει την πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη του μετά την δημοσίευση των απομνημονευμάτων της Χίλαρι με τίτλο «Hard Choices» και με τη χώρα να μαντεύει αν η πρώην πρώτη κυρία θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2016. Οι Κλίντον πάντως, δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για σχόλια σχετικά με το μιούζικαλ.

Ο Πολ Χοτζ αποφάσισε να γράψει το μιούζικαλ όταν παρακολούθησε με την οικογένεια του μια παράσταση στην Αυστραλία με θέμα έναν πρώην πρωθυπουργό της Αυστραλίας. Η ιδέα προέκυψε όταν ο πατέρας του, του πρότεινε ότι η ιστορία Κλίντον θα κάνει ένα εξαιρετικό μιούζικαλ.

Πηγή: Reuters
Επιμέλεια: Φαίη Τσαμούλη-Κορύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου