Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

Christie’s: Δημοπρασία σπάνιων βιβλίων και χειρογράφων από τη συλλογή των Yates, Thompson και Bright


Περισσότερα από 370 άγνωστα, σπάνια και σε μεγάλο βαθμό ξεχασμένα κείμενα που ανακαλύφθηκαν στη βιβλιοθήκη που είχαν δημιουργήσει τρεις γενιές εξέχουσας οικογένειας της βορειοδυτικής Αγγλίας δημοπρατεί σήμερα ο οίκος Christie’s στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τους Economic Times, πρόκειται για 375 βιβλία και χειρόγραφα που αποκτήθηκαν από τις γενιές των οικογενειών Bright, Thompson και Yates από τις αρχές του 1800 μέχρι και την δεκαετία του 1940. Η συλλογή, που φέρει τον τίτλο “Yates, Thompson and Bright: A Family of Bibliophiles” περιλαμβάνει ορισμένα βιβλία που είτε ήταν άγνωστα ή που ήταν γνωστές μόνο η ατελείωτες εκδοχές τους.

Η συλλογή περιλαμβάνει επίσης βιβλία και χειρόγραφα από την Αγγλία, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία που χρονολογούνται από τα μέσα του 13ου μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα.

Η δημοπρασία εκτιμάται ότι θα αποφέρει περίπου 3 εκατ. στερλίνες, με το ακριβότερο αντικείμενο, ένα εικονογραφημένο βιβλίο του 1435 που εκτιμάται στις 500.000-800.000 στερλίνες.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής του τμήματος βιβλίων του Christie’s, Thomas Venning, η οικογένεια ήταν μέρος της εμπορικής, τραπεζικής και εφοπλιστικής ελίτ του Λίβερπουλ και το ενδιαφέρον τους για τη συλλογή βιβλίων ξεκίνησε με τον Joseph Brook Yates (1780-1855), ο οποίος το 1812 ήταν ένας από τους ιδρυτές της Liverpool Literary and Philosophical Society.

Πηγή: Economic Times
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου