Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

Διπλή έκθεση έργων του Jeff Koons στο Παρίσι


Το μουσείο του Λούβρου επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να εκθέσει έργα του Jeff Koons στις αρχές του επόμενου έτους, έκθεση που θα συμπέσει με την αναδρομική έκθεση του καλλιτέχνη που θα πραγματοποιηθεί στο Centre Pompidou.

Το Λούβρο, όπως αναφέρει το The Art Newspaper, αρνήθηκε να αναφερθεί στο περιεχόμενο της έκθεσης ή τους πιθανούς δανειστές, με εκπρόσωπο του μουσείου να σημειώνει πως η παρουσίαση είναι «ένα έργο σε εξέλιξη».

Το περιοδικό Vanity Fair, σε άρθρο του στο τεύχος Ιουλίου, ανέφερε πως «στο Λούβρο, τον Ιανουάριο του 2015, ο Koons θα παρουσιάσει μια συλλογή μεγάλης κλίμακας γλυπτών μπαλονιών, συμπεριλαμβανομένου του Ballon Rabbit, του Balloon Swan και του Ballon Monkey, στις αίθουσες του 19ου αιώνα».

Η αναδρομική έκθεση του Koons παρουσιάζεται αυτό το διάστημα, και μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, στο Whitney Museum of American Art στη Νέα Υόρκη και περιλαμβάνει περίπου 150 έργα από το 1978 μέχρι σήμερα. Η έκθεση θα ταξιδέψει στο Παρίσι από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 27 Απριλίου του 2015, και στη συνέχεια στο Guggenheim Museum στο Bilbao της Ισπανίας από τις 5 Ιουνίου έως τις 27 Σεπτεμβρίου του 2015.

Θα πρόκειται για την πρώτη μεγάλη αναδρομική έκθεση στην Ευρώπη, αφιερωμένη στον Koons.


Πηγή: The Art Newspaper
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου