Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Δημοπρατήθηκε η στολή του «Lone Ranger»


Στη τιμή των $195,000 πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Τέξας, η στολή του μασκοφόρου «Lone Ranger», την οποία φορούσε ο ηθοποιός Clayton Moore στην διάσημη τηλεοπτική σειρά. Η σειρά του τηλεοπτικού δικτύου ΑBC γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη μικρή οθόνη και προβλήθηκε από το 1949 έως το 1957. Η αρχική της τιμή είχε εκτιμηθεί στα $150,000.
Η στολή του «Lone Ranger», που περιλαμβάνει ένα γαλάζιο πουκάμισο και παντελόνι, ένα κόκκινο μαντήλι, ένα καουμπόικο καπέλο Stetson, ένα ζευγάρι καουμπόικες μπότες και μια ζώνη με δυο θήκες που κρατούν δύο περίστροφα Colt, πουλήθηκε σε άγνωστο αγοραστή.

Το ‘συνολάκι’ του «Lone Ranger» προσέφερε προς πώληση η οικογένεια του επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της Waco, Bob Davis, ενός μεγάλου συλλέκτη της παλιάς Δύσης. Ο Davis είχε αγοράσει την στολή για περισσότερα από 100,000 δολάρια σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στη Καλιφόρνια το 1999 μετά τον θάνατο του Moore και παρέμεινε στα χέρια της οικογενείας από τότε.

Ο χαρακτήρας του Lone Ranger έκανε το ντεμπούτο του σε ραδιοφωνική εκπομπή το 1933, 15 χρόνια πριν την προβολή του στη μικρή οθόνη.

Πηγή: Reuters
Επιμέλεια: Φαίη Τσαμούλη-Κορύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου