Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

«Παραφωνίες» στην Metropolitan Opera – Απειλεί με lock out τους μουσικούς


Η Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης απειλεί με “lock out” τους μουσικούς και άλλους συνδικαλιζόμενους εργαζόμενους αυτήν την εβδομάδα εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία για τις συμβάσεις. Πρόκειται για μια κλιμάκωση της διαμάχης που υπάρχει εδώ και καιρό με τα συνδικάτα των εργαζομένων, και η οποία απειλεί να εκτροχιάσει ολόκληρη τη σαιζόν.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο γενικός διευθυντής της Met, Peter Belb, σε επιστολή του προς τα μέλη της χορωδίας, των μουσικών της ορχήστρας και άλλων εργαζομένων, την οποία απέστειλε την περασμένη Τετάρτη, προειδοποίησε πως θα πρέπει να προετοιμαστούν για παύση εργασιών στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 31 Ιουλίου, όταν και λήγουν οι τρέχουσες συμβάσεις.

Το Met, το οποίο υποστηρίζει ότι τα λειτουργικά του έξοδα ξεπερνούν τα 300 εκατ. δολάρια ετησίως, ανέφερε πως το 2013 δαπάνησε σχεδόν 259 εκατ. δολάρια για τα εργατικά κόστη και επιδόματα των εργαζομένων (μέλη εργατικών συνδικάτων και μη), ενώ αποδίδει την πτώση στα έσοδά του από το 2001 στην αδιαφορία του κοινού για την όπερα παγκοσμίως.

«Το Met δεν μπορεί να συνεχίσει στην τρέχουσα οικονομική πορεία· πρέπει να βρούμε μειώσεις κόστους», ανέφερε η επιστολή του Gelb. Όπως προειδοποίησε, στην περίπτωση που δεν βρεθεί λύση, τότε όλες οι πόρτες της όπερας θα κλείσουν και φύλακες θα επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε διοικητικό προσωπικό που δεν ανήκει σε κάποιον συνδικαλιστικό φορέα.

Από την πλευρά τους, οι μουσικοί της Metropolitan Opera χαρακτήρισαν την απειλή για “lock-out” μια «κυνική στρατηγική» και απέδωσαν ευθύνες για την οικονομική κατάσταση της όπερας στις σπατάλες για παραγωγές που δεν αρέσουν ούτε στο κοινό, ούτε στους κριτικούς.

Πηγή: Reuters

Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου