Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

Τη συνεργασία τους σκοπεύουν να ανακοινώσουν σύντομα το Sotheby και το ebay


Πεπεισμένοι ότι οι καταναλωτές είναι πια έτοιμοι να αγοράσουν online αντικείμενα αξίας όπως έργα τέχνης μεγάλων καλλιτεχνών, περσικά χαλιά μέχρι και ανταλλακτικά αυτοκινήτων, ο οίκος δημοπρασιών Sotheby και ο εμπορικός γίγαντας του διαδικτύου ebay σχεδιάζουν να ανακοινώσουν σύντομα την συνεργασία τους ώστε να αυξηθεί η ροή των πωλήσεων του οίκου Sotheby σε όλο τον κόσμο.
Ξεκινώντας αυτό το φθινόπωρο, το μεγαλύτερο μέρος των δημοπρασιών του Sotheby της Νέας Υόρκης, θα μεταδίδεται ζωντανά σε μια νέα ενότητα στην ιστοσελίδα του ebay. Με αυτό τον τρόπο, ο οίκος δημοπρασιών αναμένει να επεκτείνει τη συνεργασία του προσθέτοντας μόνο online πωλήσεις αλλά και να έχει συνεχή ροή των δημοπρασιών που θα πραγματοποιούνται από οπουδήποτε, από το Χονγκ Κονγκ μέχρι το Παρίσι και το Λονδίνο. Το δίδυμο θα ανατρέψει έτσι τον κόσμο της τέχνης και των αρχαιοτήτων, δίνοντας στους 145 εκατ. πελάτες του ebay άμεση πρόσβαση στις δημοπρασίες του Sotheby, από εκλεκτά κρασιά μέχρι έργα του Cézanne.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο εταιρείες συνεργάζονται: το 2001 είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους αλλά διήρκησε μόνο για ένα χρόνο. Ωστόσο, αξιωματούχοι λένε ότι η αγορά έχει ωριμάσει τα τελευταία χρόνια καθιστώντας έτσι τη στιγμή κατάλληλη για μια νέα συνεργασία.

Πηγή: The New York Times
Επιμέλεια: Φαίη Τσαμούλη-Κορύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου