Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

Ρεκόρ πωλήσεων για Sotheby’s και Christie’s το α’ εξάμηνο


Οι πωλήσεις έργων τέχνης όπως το «Nympheas» του Monet και το «Portraid de femme (Dora Maar)» του Picasso, εκτίναξαν τα κέρδη των οίκων Sotheby’s και Christie’s το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Σύμφωνα με το Reuters, η πώληση του «Nympheas» προς 31,7 εκατ. στερλίνες (54 εκατ. δολάρια) τον περασμένο μήνα συνέβαλε στην αύξηση των πωλήσεων του Sotheby’s κατά 22% το α’ εξάμηνο του έτους, στα 3,12 δις. δολάρια.

Στην ανταγωνίστρια Christie’s, οι πωλήσεις ρεκόρ έργων μεταπολεμικής και σύγχρονης τέχνης –συμπεριλαμβανομένων του έργου του Picasso και άλλων 51 έργων που πωλήθηκαν προς τουλάχιστον 10 εκατ. δολάρια - οδήγησαν σε αύξηση των συνολικών πωλήσεων στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου κατά 12% σε 2,69 δις. στερλίνες.


Nympheas
Ο πίνακας «Nympheas» του Monet κατέγραψε την υψηλότερη τιμή έργου Ιμπρεσιονιστή για φέτος, και συνέβαλε ώστε η Sotheby’s να επιτύχει τις υψηλότερες στην ιστορία της πωλήσεις Ιμπρεσιονιστικής και Μοντέρνας Τέχνης στο Λονδίνο, που το α’ εξάμηνο ανήλθαν σε 354,1 εκατ. στερλίνες. Οι πωλήσεις του οίκου στην Ασία κατέγραψαν άνοδο 47% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, στα 490 εκατ. δολάρια.

Ο οίκος, που πρόσφατα ανακοίνωσε τη συνεργασία του με το eBay, δήλωσε πως η αγορά online πωλήσεων εμφανίζει εκθετική άνοδο, ενώ σημείωσε πως 492 από τα lots που έχουν πωληθεί μέχρι τώρα, άγγιξαν τιμές που ξεπέρασαν το 1 εκατ. δολάρια.


Portrait de femme (Dora Maar)
Από την πλευρά της Christie’s, οι σημαντικότερες πωλήσεις στο εξάμηνο ήταν ένας άλλος πίνακας του Monet από τη σειρά «Nympheas» (27 εκατ. δολάρια) και το «Portrait de femme (Dora Maar)» (22,6 εκατ. δολάρια), που δημοπρατήθηκαν στη Νέα Υόρκη, ενώ στο Λονδίνο το «Portrait of George Dyer Talking» του Francis Bacon πωλήθηκε προς 42,2 εκατ. στερλίνες τον Φεβρουάριο και ένα αυγό του Jeff Koons προς 14,1 εκατ. στερλίνες.

Σύμφωνα με την Christie’s, το 24% των αγοραστών το α’ εξάμηνο ήταν νέοι αγοραστές, ενώ σημειώθηκε άνοδος 70% στην online δραστηριότητα.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι θα ανοίξει νέα γραφεία στην Σαγκάη τον Οκτώβριο και νέες γκαλερί στο Rockefeller Center της Νέας Υόρκης τον Νοέμβριο.

Πηγή: Reuters
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου