Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2014

Σειρά εκθέσεων στη Μόσχα αφιερωμένες στα 100 χρόνια από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο


Η ζωή στη Μόσχα την περίοδο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου αποτελεί το θέμα έκθεσης που εγκαινιάστηκε τν 1η Αυγούστου στο Μουσείο της Μόσχας, και θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το Itar-Tass, η έκθεση, η οποία τιτλοφορείται «Η Μόσχα στα χρόνια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου», περιλαμβάνει αρχειακές φωτογραφίες, ντοκουμέντα και αυθεντικά καθημερινά αντικείμενα της περιόδου εκείνης,.

«Αποφασίσαμε ότι δεν πρέπει να δείξουμε τόσο τον πόλεμο, όσο την ιστορία της Μόσχας την περίοδο εκείνη. Διαβάσαμε πολλά απομνημονεύματα και ημερολόγια που αργότερα χρησιμοποιήσαμε για να σχεδιάσουμε την έκθεσή μας», δήλωσε στο πρακτορείο η επιμελήτρια του project, Irina Karpacheva.

Την περίοδο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου παρουσιάζει και μια άλλη έκθεση, στο Μουσείο Πολυμεσικής Τέχνης της Μόσχας, η οποία άνοιξε τις πύλες της στις 3 Ιουλίου.

Η έκθεση αυτή, με τίτλο «Ένας Πόλεμος που Έβαλε Τέλος στην Ειρήνη», περιλαμβάνει εκατοντάδες εκθέματα, κυρίως φωτογραφίες και σπάνιο κινηματογραφικό υλικό από ιδιωτικές συλλογές και αρχεία από τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Ρωσία, καθώς και καρικατούρες , αφίσες και φυλλάδια από την περίοδο του πολέμου.


Πηγή: Itar-Tass
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου