Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014

130 πορτρέτα διασημοτήτων στην έκθεση «Snowdon: A Life in View»


Ο φωτογράφος Λόρδος Snowdown δώρισε 130 πορτρέτα διασημοτήτων, συμπεριλαμβανομένων και των David Bowie και Dame Maggie Smith στην National Portrait Gallery. Ανάμεσα στα διάσημα πορτρέτα βρίσκονται επίσης οι ηθοποιοί Julie Christie και ο Λόρδος Olivier αλλά και οι συγγραφείς Agatha Christie, Sir Kingsley Amis και Graham Greene. Η δωρεά είναι μια από τις μεγαλύτερες που έλαβε η γκαλερί του Λονδίνου ενώ μερικά από τα πορτρέτα θα συμπεριληφθούν στην έκθεση «Snowdon: A Life in View», η οποία θα ανοίξει τις πύλες της το φθινόπωρο.
Πρόσωπα από τον κόσμο της τέχνης συμπεριλαμβάνονται στα πορτρέτα όπως ο Henry Moore και η Dame Barbara Hepworth ενώ μια επιλογή από πορτρέτα της βασιλικής οικογένειας από τη δεκαετία του 1950 συμπεριλαμβάνονται στη μεγάλη συλλογή.

Ο Λόρδος Snowdon, ο οποίος ήταν παντρεμένος με την πριγκίπισσα Μαργαρίτα από το 1960 μέχρι το 1978, επικεντρώθηκε στο θέατρο, τη μόδα, και στα θέματα της κοινωνίας, όταν ξεκίνησε την καριέρα του στη φωτογραφία στις αρχές του 1950. Είχε μια καριέρα έξι δεκαετιών με το περιοδικό «Vogue» και στις αρχές της δεκαετίας του 1960, κάλυψε μια σειρά από ντοκιμαντέρ για την εφημερίδα «Sunday Times Magazine» με θέματα που αφορούσαν την ψυχική υγεία και τη μοναξιά.

Πηγή: BBC
Επιμέλεια: Φαίη Τσαμούλη Κορύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου