Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014

«Art Everywhere US»: Μια τεράστια υπαίθρια έκθεση φιλοδοξεί να φέρει κόσμο στα μουσεία

Το έργο του Winslow Homer "The Water Fan" σε τουριστικό λεωφορείο (Business Insider/Rebecca Borison)
Από το ζευγάρι με το αυστηρό ύφος του “American Gothic” που εκτίθεται σε σταθμό λεωφορείων στη Νέα Υόρκη μέχρι τις πολύχρωμες σημαίες του “Allies Day” σε διασταύρωση στο Σικάγο, έργα τέχνης «ξεπετάγονται» σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης έκθεσης έργων τέχνης στον κόσμο.

Η «Art Everywhere US», που ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 του μήνα, περιλαμβάνει αναπαραγωγές 58 κλασσικών και σύγχρονων αμερικανικών έργων τέχνης, συμπεριλαμβανομένων έργων των Grant Wood, Childe Hassam και Winslow Homer, τα οποία εκτίθενται σε δημόσιους χώρους και αστικές περιοχές, σε σημεία που συνήθως βλέπει κανείς διαφημίσεις.

Στόχος του project, όπως μεταδίδει το Reuters, είναι να πυροδοτήσει τις συζητήσεις, αλλά και να αυξήσει την επισκεψιμότητα στα μουσεία.

«Ελπίζουμε πως οι ΄ματιές’ στα μεγάλα έργα στους δρόμους θα οδηγήσει τον κόσμο να δει τα γνήσια αριστουργήματα», δήλωσε ο πρόεδρος του Art Institute of Chicago, Douglas Druick, λανσάροντας το project στη Νέα Υόρκη.

Το Art Institute of Chicago είναι ένα από τα πέντε αμερικανικά μουσεία που συμμετέχουν στο road show αυτό, που πραγματοποιείται και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ σε συνεργασία με την Ένωση Υπαίθριας Διαφήμισης των ΗΠΑ.

Στο project συμμετέχουν επίσης το Dallas Museum of Art, το Los Angeles County Museum of Art, η National Gallery of Art της Ουάσινγκτον και το Whitney Museum of American Art της Νέας Υόρκης.

Στο πλαίσιο της “Art Everywhere US” παρουσιάζονται έργα σε περισσότερα από 50.000 ψηφιακά και στατικά σημεία έκθεσης, όπως σταθμοί λεωφορείων, πινακίδες, billboards κ.α.

Πενήντα από τα έργα επελέγησαν από το κοινό μέσω ψηφοφορίας.


Πηγή: Reuters
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου