Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014

Διπλωματικός πόλεμος κατά της Ρωσίας στον… πολιτισμό!


Δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι η βρετανική κυβέρνηση θέλει να τερματίσει το διαπολιτισμικό έτος Αγγλίας-Ρωσίας, ανέφερε η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο, σχολιάζοντας δημοσιεύματα τα οποία έκαναν λόγο για παύση της στήριξης των σχετικών εκδηλώσεων.

Ωστόσο, οι βρετανοί αξιωματούχοι αρνούνται να συμμετέχουν στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, και κυρίως στην μεγάλη έκθεση που είναι αφιερωμένη στην σοβιετική και ρωσική διαστημική έρευνα, η οποία είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί τον χειμώνα στο Λονδίνο.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα η Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου είχε ακυρώσει παράσταση ρώσων καλλιτεχνών, επικαλούμενη οικονομικούς λόγους, ωστόσο δεν ήταν λίγοι αυτοί που θεώρησαν ότι πίσω από την κίνηση αυτή βρίσκονταν διπλωματικοί λόγοι.

Η Ρωσία έχει μπει στο «στόχαστρο» της Δύσης λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, ακόμα περισσότερο μετά την κατάρριψη της πτήσης MH17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 298 άνθρωποι –οι περισσότεροι εκ των οποίων ευρωπαίοι πολίτες.

Σύμφωνα με το Itar-Tass, η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «η πρεσβεία γνωρίζει τη στάση των βρετανών αξιωματούχων οι οποίοι δεν συμμετέχουν στα εγκαίνια εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Διαπολιτισμικού έτους. Ωστόσο, δεν έχουμε καμία πληροφόρηση ότι η βρετανική κυβέρνηση επιθυμεί τον τερματισμό του Έτους Πολιτισμού».

Ως εκ τούτου, όλες οι συναυλίες, οι εκθέσεις και οι άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, πραγματοποιούνται στο Λονδίνο, «σε επίπεδο κοινού, το οποίο εξακολουθεί να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον στην προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δυο χωρών μας».

Πηγή: Itar-Tass
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου