Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014

Τριήμερο πολιτιστικό φεστιβάλ στη Λήμνο


Με ένα πλήθος εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, ο σύλλογος αποδήμων και φίλων της Λήμνου «Λήμνιοι εν δράσει» πραγματοποιεί φέτος, για δεύτερη χρονιά, το Φεστιβάλ Λήμνου, από τις 6 έως τις 8 Αυγούστου.

Μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθεί έκθεση με επιλεγμένες φωτογραφίες και ιστορικά εκθέματα από την περίοδο της προετοιμασίας για τη μάχη της Καλλίπολης πριν από 100 χρόνια, αλλά και υπαίθρια έκθεση τέχνης με έργα δημιουργών, που τόσο το θέμα, όσο και η έμπνευση πηγάζουν από τη Λήμνο.

Στις 6 Αυγούστου, στις 21:00, την αυλαία του Φεστιβάλ θα σηκώσουν οι Δέσποινα Βανδή, Κώστας Μαρτάκης και Μηδενιστής με μια συναυλία που θα δώσουν στο λιμάνι του Μούδρου.

Στις 7 και 8 Αυγούστου, στο κινηματοθέατρο Μαρούλα, θα πραγματοποιηθεί διημερίδα για την επιχειρηματικότητα ενώ τις ίδιες ημέρες, στο γυμνάσιο της Μύρινας, θα πραγματοποιηθεί το 1ο Junior Festival, με παραδοσιακά παιχνίδια, body painting, δραματοποιημένο παραμύθι και θέατρο σκιών.

Στο Παλαιό Λιμάνι της Μύρινας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δούν εκθέσεις και προβολή φωτογραφιών με τα εξής θέματα:

«Ένας υποβρύχιος παράδεισος στο ΒΑ Αιγαίο».

«100 χρόνια ANZAC σε εικόνες».

«Βουτιά στις παραλίες και στις ομορφιές της Λήμνου».

Και εικαστική «παρέμβαση» με τίτλο «Λήμνος: Art Island». Τα έργα που θα εκτεθούν, θα διατεθούν έπειτα προς πώληση, και όλα τα έσοδα θα αποτελέσουν δωρεά για την ενίσχυση του συλλόγου ΑΜΕΑ Λήμνου «Ορίζοντες».

*Δείτε εδώ το πρόγραμμα του Φεστιβάλ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου