Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

Λευκάδα: «Ξεκολλά» το έργο ανάπλασης της οικίας του Άγγελου Σικελιανού


Προχωρούν οι διαδικασίες για την αναπαλαίωση και μετατροπή σε μουσείο της οικίας στη Λευκάδα όπου γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά του χρόνια ο Άγγελος Σικελιανός.

Το σπίτι είχε αγοραστεί το 2008 από την Εθνική Τράπεζα, έναντι του ποσού των 280.000 ευρώ και μετά από κινήσεις του δήμου Λευκάδας η τράπεζα αποφάσισε να προχωρήσει και στην αναπαλαίωση του κτιρίου με εργασίες που υπολογίστηκε ότι θα ανέρχονταν σε περίπου 1,2 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, παρά τις τότε εξαγγελίες περί αναστήλωσης του κτηρίου εντός διετίας, το έργο είχε «βαλτώσει».

Σε επιστολή του γενικού διευθυντή Ακίνητης Περιουσίας της Εθνικής προς τον Δήμαρχο της Λευκάδας, η Τράπεζα, μετά από αρνητικά δημοσιεύματα στον Τύπο για το έργο, η τράπεζα αναφέρει πως στις 18 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί η δημοπράτηση εκ νέου του έργου της, προκειμένου να ανατεθεί «ιδεατά εντός Σεπτεμβρίου 2014» η αποκατάσταση του ακινήτου.

Ολόκληρη η επιστολή της Εθνικής Τράπεζας έχει ως εξής:

"Αξιότιμε κ. Αραβανή

Σε συνέχεια της από 08/08/2014 προφορικής μας επικοινωνίας, θα θέλαμε να σας επιβεβαιώσουμε και εγγράφως ότι η Τράπεζα προγραμματίζει να πραγματοποιήσει άμεσα επικαιροποίηση των στοιχείων του επικείμενου διαγωνισμού «Ανάπλαση Οικείας Αγγέλου Σικελιανού» με σκοπό να ανατεθεί το συντομότερο δυνατό η αποκατάστασή του ακινήτου, ιδεατά εντος Σεπτεμβριου 2014. Όπως συζητήσαμε, επιθυμούμε τον εμπλουτισμό της λίστας των συμμετεχόντων στο μειοδοτικό διαγωνισμό και με την δίκη σας αρωγή προκειμένου να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον κοινό μας σκοπό. Θα παρακαλούσαμε όπως μας ενημερώσετε σχετικά μέχρι την 14/8/2014, καθόσον την ερχόμενη Δευτέρα 18/08/2014 έχει προγραμματιστεί η δημοπράτηση εκ νέου του έργου.
Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια το έργο να προχωρήσει άμεσα με τις ευνοϊκότερες συνθήκες στο πλαίσιο της επιθυμίας της Τράπεζας να υλοποιηθεί το έργο, βάσει αρχικής της δέσμευσης.
Όπως μας εξηγήσατε, κατανοούμε ότι η χθεσινή δημοσίευση στον τύπο της εκ προ δυο εβδομάδων συνέντευξής σας είναι αποτέλεσμα εκ παραδρομής άτυχους ενημέρωσης, δεσμευόμαστε αμφότεροι εφεξής να προχωρήσουμε από κοινού και το ταχύτερο δυνατόν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην τοπική κοινωνία της Λευκάδας.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε σχετική διευκρίνιση ή πληροφορία

Με εκτίμηση,

Γιώργος Φράγκου
Β. Γενικός Διευθυντής Ακίνητης Περιουσίας Τράπεζας & Ομίλου
Σταδίου 38, 10564 Αθήνα"Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου