Παρασκευή, 8 Αυγούστου 2014

Ήρθε από το Λονδίνο στην Αθήνα με ποδήλατο για να στηρίξει την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα!


Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκε ο Δρ. Salvatore Lo Sicco, λέκτορας του Πανεπιστημίου του Southampton, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Ο Iταλικής καταγωγής καθηγητής, που ζει και εργάζεται στη Μεγάλη Βρετανία και δηλώνει λάτρης της χώρας μας, διένυσε την απόσταση από τα σκαλιά του Βρετανικού Μουσείου μέχρι το Μουσείο της Ακρόπολης με ένα ποδήλατο.

Το ταξίδι του ξεκίνησε την 1η Ιουλίου και μετά από 35 ημέρες και 8 ώρες ποδηλασίας ημερησίως, όπου κάλυψε 3.200 χιλιόμετρα, έφτασε στην Αθήνα. Ο καθηγητής αναμένεται στις 10:00 π.μ. αύριο Σάββατο στην είσοδο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Το εγχείρημα του κου Salvatore Lo Sicco υποστήριξε η Βρετανική Επιτροπή για την Επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

«Πιστεύω ότι η επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα αποτελεί ηθική και ιστορική υποχρέωση όλων μας. Μπορούμε να δώσουμε ένα γερό ταρακούνημα στα λιμνασμένα νερά της Ευρώπης» δήλωσε ο κ. Lo Sicco ο οποίος ως ένδειξη αναγνώρισης παρέλαβε από την Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Α. Γκερέκου το εισιτήριο της επιστροφής του στο Λονδίνο και ένα αναθηματικό ειδώλιο περιστεριού, αντίγραφο των ελληνιστικών χρόνων.

Επίσης συζητήθηκε θερμά η υλοποίηση μίας μεγάλης εκδήλωσης για το επίμαχο θέμα, στο Λονδίνο , με την αμέριστη στήριξη και συμμετοχή της Υφυπουργού Πολιτισμού.


Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου