Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014

«Σιγεί» η «Φωνή της Αμερικής»


Μετά από 72 χρόνια λειτουργίας, η Ελληνική Υπηρεσία της "Φωνής της Αμερικής" (Voice of America), θα πάψει να εκπέμπει από την Τρίτη. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ελληνικής Υπηρεσίας, «περιορισμοί στον προϋπολογισμό που διατίθεται για την λειτουργία του ειδησεογραφικού οργανισμού οδήγησαν σ' αυτή την απόφαση».

Όπως σημειώνεται, «η τελευταία εκπομπή θα μεταδοθεί την Τρίτη το πρωί ώρα Ελλάδος από τον Σκάι. Η Ελληνική Υπηρεσία είναι μια από τις ιδρυτικές υπηρεσίες της Φωνής της Αμερικής. Ξεκίνησε την λειτουργία της το 1942 και από τότε καλύπτει διεθνείς εξελίξεις, καθώς και το πολιτικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε σχέση με την Ελλάδα και την Κύπρο».

Πέρα από την ανάδειξη και προβολή θεμάτων που αφορούσαν την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, η Ελληνική Υπηρεσία της «Φωνής της Αμερικής » έδινε βήμα έκφρασης σε προσωπικότητες του Ελληνισμού στο χώρο της πολιτικής, της οικονομίας, της επιστήμης, του πολιτισμού και των γραμμάτων.

Οι Έλληνες εργαζόμενοι της «Φωνής της Αμερικής» είχαν καταφέρει να αναβαθμίσουν σημαντικά την Ελληνική Υπηρεσία, προσφέροντας πολλές δυνατότητες ενημέρωσης (ιστοσελίδα, ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά και μέσα κοινωνικής δικτύωσης).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου