Παρασκευή, 8 Αυγούστου 2014

Τιμή-ρεκόρ προβλέπεται για τον πίνακα “Le Printemps” του Manet


Έως και 35 εκατ. δολάρια εκτιμάται ότι θα αγγίξει η τιμή του “Le Printemps”, που πορτραίτου της νεαρής παριζιάνας ηθοποιού Jeanne Demarsy που ζωγράφισε το 1881 ο Edouard Manet και θεωρείται ένα από τα διασημότερα έργα του.

Προ τετραετίας, σε δημοπρασία στο Λονδίνο, ο πίνακας “Self Portrait with a Palette”, είχε «πιάσει» την τιμή-ρεκόρ των 33,2 εκατ. δολαρίων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο πίνακας θα είναι μεταξύ των highlights της δημοπρασίας έργων ιμπρεσιονιστικής και μοντέρνας τέχνης που θα δημοπρατήσει ο οίκος Christie’s στις 5 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τον διεθνή διευθυντή του Christie’s, Adrien Meyer, ο πίνακας “Le Printemps” είναι ένας από τους τελευταίους μουσειακής ποιότητας πίνακες του Manet που βγαίνουν σε δημοπρασία.

Ο Manet θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Ιμπρεσιονιστές και είναι γνωστός για τα πορτραίτα του. Ο πίνακας “Le Printemps”, που αναπαριστά την Demarsy ως αλληγορία της άνοιξης, θεωρείται από τα γνωστότερα έργα του. Είναι το ένα από τα δυο έργα ζωγραφικής (το άλλο ήταν το “Un bar aux Folies-Bergere”) που εκτέθηκαν στην Έκθεση του Παρισιού το 1882 και οδήγησαν στην επιτυχία και αναγνώριση του Manet.

Ο Manet σχεδίαζε να ζωγραφίσει μια σειρά με τις τέσσερις εποχές, όμως τελικά κατάφερε να τελειώσει μόνο το “Le Printemps”, ενώ σχεδόν τελειωμένο είναι και το “L’Automme”, αφού απεβίωσε το 1883, σε ηλικία 51 ετών.


Πηγή: Reuters
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου