Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

The Guardian: «Πρέπει να επιστρέψουμε την ομορφότερη τέχνη στο κόσμο: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα»


«Τα μάρμαρα του Παρθενώνα είναι τα πιο όμορφα έργα τέχνης στο κόσμο - και γι 'αυτό θα πρέπει να τα δώσουμε πίσω. Αυτά τα πανέμορφα γλυπτά απαιτούν μια κατάλληλη θέση και ένα ταξίδι μου στην Αθήνα και στο Μουσείο της Ακρόπολης ήταν αρκετό ώστε να με πείσει πως το καλύτερο σημείο ήταν αυτό!» δήλωσε ο δημοσιογράφος της ιστοσελίδας The Guardian/blog Jonathan Jones, ο οποίος επαναφέρει το θέμα του επαναπατρισμού των Μαρμάρων, όπως έπραξε και στο πρόσφατο παρελθόν ο George Clooney.
Tα Γλυπτά «κρύβουν ζωή, ενέργεια, ηρεμία και μεγαλείο» υπογραμμίζει.

«Αν οι τοιχογραφίες της Καπέλα Σιστίνα είχαν αποκολληθεί τον 19ο αιώνα και κρέμονταν στην Εθνική Πινακοθήκη θα τις εκτιμούσαμε το ίδιο; Όχι» λέει ο αρθρογράφος, επισημαίνοντας τη σημασία του να επιστραφούν τα Γλυπτά στον τόπο όπου γεννήθηκαν.

Τονίζει, δε, πως το Βρετανικό Μουσείο θα πρέπει να βρει χρήματα για να επανεκθέσει τα Γλυπτά με σύγχρονο τρόπο, διαφορετικά οφείλει να τα δώσει στην Ελλάδα και στο εξαιρετικό και σύγχρονο, όπως γράφει, Μουσείο της Ακρόπολης.

«Είναι η Ελλάδα και όχι το Βρετανικό Μουσείο που αξίζει να είναι θεματοφύλακας της σπουδαιότερης τέχνης στον κόσμο. Για τον κόσμο. Και για την τέχνη» καταλήγει.

Πηγή: The Guardian, in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου