Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Άνοιξε η αυλαία του 21ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στη Μελβούρνη


Δυναμικά άνοιξε η αυλαία του 21ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου και στη Μελβούρνη καθώς 800 άτομα κατέκλυσαν τις αίθουσες του Palace Como Cinema για να παρακολουθήσουν την πολυβραβευμένη ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Μικρά Αγγλία».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του πρωταγωνιστή της ταινίας «Μικρά Αγγλία» Ανδρέα Κωνσταντίνου και του παραγωγού Γιάννη Ιακωβίδη -που βρέθηκαν στη Μελβούρνη για να παρουσιάσουν την ταινία τους- Ελληνοαυστραλών τηλεοπτικών αστέρων, ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, πολιτικών, διπλωματών, ομογενειακών παραγόντων και εκατοντάδων θεατών.

Ο  πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης, καλωσόρισε τους επίσημους προσκεκλημένους, ευχαρίστησε ονομαστικά όλους τους χορηγούς και τους υποστηρικτές του Φεστιβάλ και ειδικότερα την τράπεζα Delphi, καθώς και όλους τους συντελεστές διοργάνωσής του.

Στη συνέχεια, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, Χριστίνα Σημαντηράκη, αναφέρθηκε στη σημασία του Φεστιβάλ, λέγοντας πως είναι «μια όμορφη και αξιέπαινη πρωτοβουλία που προβάλλει τον Ελληνικό Κινηματογράφο στο εξωτερικό» και μας «δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τα νέα κινηματογραφικά δρώμενα στην Ελλάδα, νέους καλλιτέχνες και σκηνοθέτες». Ταυτόχρονα, συνεχάρη την Κοινότητα για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ, που προσφέρει «ένα τόσο ενδιαφέρον πρόγραμμα».

Ο γενικός διευθυντής της τράπεζας Delphi, κύριος χορηγός του φεστιβάλ και του πολιτιστικού προγράμματος της Κοινότητας, Γεώργιος Τακτικός, υπογράμμισε τη σημασία του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, λέγοντας πως «η Delphi Bank είναι υπερήφανη που συνεργάζεται με το Φεστιβάλ και την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης». «Τέτοιες πολιτιστικές εκδηλώσεις έχουν την υποστήριξη της τράπεζάς μας, καθώς αποτελούν έναν τρόπο να προσφέρουμε πίσω στην κοινωνία μας» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο πρωταγωνιστής της ταινίας Ανδρέας Κωνσταντίνου δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή και χαρά τους που βρίσκονται με τον παραγωγό της ταινίας στη Μελβούρνη για να παρουσιάσουν την ταινία τους. «Είναι μια ταινία που έγινε με πολλή αγάπη στην 'Ανδρο» είπε. «Είναι συγκινητικό που είμαστε εδώ, στην άλλη άκρη του κόσμου, για να παρουσιάσουμε την ταινία μας, σε ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα. Στηρίζοντας τις ταινίες μας, δίνεται δύναμη και έμπνευση σε εμάς τους καλλιτέχνες στην Ελλάδα για να γίνονται όμορφες δουλειές» είπε.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου συνεχίζεται ως τις 2 Νοεμβρίου. Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες ο κινηματογράφος Palace Cinema Como πρόκειται να φιλοξενήσει τον ελληνικό κινηματογράφο, προβάλλοντας κωμωδίες, θρίλερ και δραματικές ταινίες, την ταινία «Νύφες»του Παντελή Βούλγαρη, ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου