Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

«Παρουσίες Απουσίες»: Έκθεση της Αναστασίας Καρβελά στην γκαλερί "7"


«Παρουσίες Απουσίες» είναι ο τίτλος της καινούριας δουλειάς της Αναστασίας Καρβελά, που παρουσιάζεται από την Τρίτη 4 Νοεμβρίου στην γκαλερί «7».

Στην ενότητα αυτή η Αναστασία Καρβελά αποτυπώνει τους προβληματισμούς της και οπτικοποιεί κάποιες βαθύτερες σκέψεις σε δισδιάστατα πανό και μικρές κατασκευές μεικτής τεχνικής, όπου συνυπάρχουν ακρυλικά, κάρβουνο, κολλάζ, μέταλλο, ξύλο,plexiglass.

«H καρέκλα απαραίτητη στην καθημερινότητα μας, αποδομείται και επανασυντίθεται στο χώρο», λέει η καλλιτέχνης για τη δουλειά της. «Είναι η καρέκλα της πολυπόθητης για πολλούς εξουσίας, η καρέκλα-καταφύγιο, η ασφάλεια του καναπέ μας όπως λέμε, η καρέκλα που όταν στέκει κενή δηλώνει τη φυσική μας απουσία αλλά και την απουσία και αδιαφορία μας για όσα απαράδεκτα συμβαίνουν γύρω μας. Μόνη και έρημη στο χώρο δηλώνει την εκκωφαντική σιωπή και παθητική αποδοχή μας στα κακώς κείμενα της πολιτισμένης κοινωνίας μας. Μπορεί η καθημερινότητά μας να βελτιώνεται απίστευτα γρήγορα με την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, όμως η ποιότητα της ζωής μας γίνεται ραγδαία ακόμη πιο βίαιη, σκληρή και απάνθρωπο».

Η Α. Καρβελά γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών από το Παν. Αθηνών[ Τμ. Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. με κατεύθυνση: Πολιτισμικές σπουδές & Ανθρώπινη Επικοινωνία. Έργα της βρίσκονται σε πολλές δημόσιες & ιδιωτικές συλλογές.

Ατομικές εκθέσεις:

1997: «Λαβύρινθος», Gallerie Ursula Kopka, Ιωάννινα-«Το Βήμα»Γκαλερί Κρεωνίδη

2003: «Διαχωριστικές γραμμές»,Opus 39 Gallery, Λευκωσία, Κύπρος.

2000: «Αϋλοι Κύκλοι»,/ 2006 :«Ως εν τοις άνω, ούτω και εν τοις κάτω», / 2010 «Πεπτωκότες Άγγελοι ή η κατασκευή της πραγματικότητας», 2014: «Παρούσες Απουσίες» , Γκαλερί «7».

Από το 1998 μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές-θεματικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Διάρκεια έκθεσης: 4 – 29.11.2014
Διεύθυνση: Σόλωνος 20, Αθήνα
Ώρες: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή : 11-2 μ.μ. & 6-9 μ.μ., Τετάρτη, Σάββατο : 11-3 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου