Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Μικροί Ρώσοι μουσικοί δίνουν συναυλία κλασικής μουσικής στο Εθνικό Θέατρο


Το Εθνικό Θέατρο, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, την πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρωσία και το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα, παρουσιάζουν στις 27 Οκτωβρίου μια γιορτινή συναυλία κλασικής μουσικής, από μικρούς ταλαντούχους Ρώσους μουσικούς, ηλικίας 9 έως 14 ετών.

Όλα τα κομμάτια της παράστασης, με τίτλο "Ρωσικό ενθύμιο", θα εκτελεστούν από τους νέους μουσικούς, που παρά το νεαρό της ηλικίας τους έχουν μεγάλη συναυλιακή εμπειρία στη χώρα τους αλλά και στο εξωτερικό.

Τα παιδιά έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς, ενώ αρκετά είναι οικότροφοι των καλύτερων μουσικών ιδρυμάτων στη Ρωσία. Στο ελληνικό κοινό θα παρουσιαστούν έργα των: Νικολάι Ρίμσκι-Κόρσακοβ, Μιχαήλ Γκλίνκα, Αλεξέι Νταβίντοβ, Ευγκένι Ντερμπένκο, Σεργκέι Προκόφιεφ, Νατάν Μιλστέιν, Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, Πιότρ Τσαϊκόφσκι, Σεργκέι Ραχμάνινοφ, Ντμίτρι Σοστακόβιτς και Ρόμπερτ Σούμαν.

Τα όργανα που θα παίξουν οι μικροί σολίστ είναι: μπαλαλάικα, όμποε, πιάνο, μπαγιάν, βιολί και βιολοντσέλo, ενώ θα ακουστούν έργα μεγάλων συνθετών, όπως οι Ρίμσκι-Κορσάκοβ, Γκλίνκα, Νταβίντοβ, Ντερμπένκο, Προκόφιεφ, Μιλστέιν, Μότσαρτ, Τσαϊκόφσκι, Ραχμάνινοφ, Σοστακόβιτς, Σούμαν.

H είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου