Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Ιταλία: Θα πληρώνουν φόρους με... πίνακες!


Όλο και περισσότεροι Iταλοί ενδέχεται να αρχίσουν να πληρώνουν με πίνακες και γλυπτά τους φόρους τους, καθώς η κυβέρνηση της χώρας κινείται προς την αναβίωση ενός συστήματος μεταφοράς πολιτισμικών θησαυρών προς το κράτος έναντι της καταβολής φόρων.

Σύμφωνα με το Reuters, το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού γνωστοποίησε πως ο υπουργός Dario Franceschini όρισε αρμόδια επιτροπή η οποία θα υπολογίσει την αξία των προσφερόμενων έργων προκειμένου να καλυφθούν φόροι εισοδήματος και κληρονομιών.

Πέραν των ιστορικών έργων τέχνης, η κυβέρνηση θα δέχεται δωρεές ακινήτων αρχαιολογικής αξίας, έργα σύγχρονης τέχνης, παλαιά βιβλία και βίλες.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η δημιουργία της επιτροπής ήταν ένα «απαραίτητο βήμα» για να πάρει νέα πνοή το σύστημα, το οποίο καθιερώθηκε το 1982 όμως έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστα.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρόμοιο σύστημα υπάρχει σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Για παράδειγμα, στη Βρετανία ένα παρόμοιο σύστημα έφερε στην εθνική συλλογή έργα αξίας 50 εκατ. στερλινών το 2012-2013, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συμβουλίου Τέχνης της Αγγλίας.

Πηγή: Reuters
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου