Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

"Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος πριν από τον El Greco" στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο από 19 Νοεμβρίου


Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 400 χρόνια από τον θάνατο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου και το "Έτος El Greco", το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο διοργανώνει από τις 19 Νοεμβρίου 2014 έως και τον Μάρτιο του 2015 έκθεση με τίτλο «Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος πριν από τον El Greco».
Η έκθεση επιδιώκει να φωτίσει το κοινωνικό και καλλιτεχνικό περιβάλλον της Κρήτης του 16ου αιώνα, στο οποίο διαμορφώθηκε η προσωπικότητα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου πριν την αναχώρησή του για τη Βενετία το 1567. Παράλληλα, επιχειρεί να εντάξει τον ίδιο και την πρώιμη καλλιτεχνική του παραγωγή στο περιβάλλον αυτό.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν περίπου 200 εκθέματα: αντικείμενα καθημερινής ζωής , θρησκευτικά και κοσμικά αντικείμενα, αρχειακές πηγές, χειρόγραφα και έντυπα, εικόνες και πίνακες Κρητών και Ιταλών ζωγράφων του 16ου αιώνα. Μάλιστα, πολλά από τα έργα αυτά θα παρουσιαστούν στο κοινό για πρώτη φορά.

Τα αντικείμενα προέρχονται από τις συλλογές του Βυζαντινού Μουσείου αλλά κυρίως από συλλογές και μουσεία της Ελλάδας, Εφορείες Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, μητροπόλεις, εκκλησίες και μοναστήρια, ενώ σημαντικά έργα θα έρθουν επίσης από την Ιταλία, την Αυστρία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου