Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Μουσείο Essl: Άντλησε £47 εκατ. από δημοπρασία έργων σύγχρονης τέχνης


Απογοητευτική για το Μουσείο Essl της Αυστρίας ήταν η δημοπρασία έργων σύγχρονης Γερμανικής και Αυστριακής τέχνης, που διενεργήθηκε από τον οίκο Christies, με αποκλειστικό σκοπό την άντληση πόρων για τη διάσωση του μουσείου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η πώληση 44 έργων τέχνης από τη συλλογή του Essl χαρακτηρίζονταν ως μια από τις πιο πολύτιμες δημοπρασίες ιδιωτικής συλλογής έργων σύγχρονης τέχνης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στο Λονδίνο, όμως το ακριβότερο κομμάτι της δημοπρασίας δεν έπιασε την ελάχιστη τιμή, και αποσύρθηκε.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν περίπου 47 εκατ. στερλίνες από τη δημοπρασία, με αρχική εκτίμηση τα 40-60 εκατ. στερλίνες.

Το έργο του Gerhard Richter “Netz”, που θεωρούνταν το ακριβότερο αντικείμενο της συλλογής, αποσύρθηκε καθώς η μεγαλύτερη προσφορά που δέχθηκε ήταν 5,8 εκατ. στερλίνες, έναντι της ελάχιστης τιμής των 7 εκατ. στερλινών που είχε οριστεί. Ο οίκος, πάντως, γνωστοποίησε πως ο πίνακας τελικά πουλήθηκε μετά τη δημοπρασία προς 5,5 εκατ. στερλίνες.

Σύμφωνα με το μουσείο Essl, τα έσοδα από τη δημοπρασία θα χρησιμοποιούνταν για να αναχρηματοδοτηθεί δάνειο που είχε λάβει από τον αυστριακό κατασκευαστή Peter Haselsteiner, προκειμένου να συνεχίσει η λειτουργία του μουσείου.


Πηγή: Reuters
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου