Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΕΙΠ: Μουσική εκδήλωση με ποίηση Καβάφη, Σεφέρη, Βάρναλη στην 33η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Κωνσταντινούπολης


Η ποίηση των κορυφαίων ελλήνων δημιουργών Κ.Π. Καβάφη, Γιώργου Σεφέρη και Κώστα Βάρναλη θα δώσει το στίγμα της ελληνικής παρουσίας στην 33η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Κωνσταντινούπολης (8-11 Νοεμβρίου 2014), που διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

Στο πλαίσιο της Ελληνικής συμμετοχής θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση ποίησης και μουσικής «Τρεις γυναίκες, τρεις ποιητές», την Κυριακή 9/11/ 2014, ώρα 13.00-14.00 (αίθουσα Karadeniz Salonu): Οι ηθοποιοί Σούλα Μπόζη, Zeliba Berksoy και Meral Cetinkaya διαβάζουν ποιήματα των: Κ.Π. Καβάφη, Γιώργου Σεφέρη και Κώστα Βάρναλη με συνοδεία μουσικής από το συγκρότημα Taş Plak Kumpanyasi.

Στην φετινή, 33η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Κωνσταντινούπολης, τιμώμενη χώρα είναι η Ουγγαρία, ενώ συμμετέχουν, εκτός της Ελλάδας, και οι Αρμενία, Γερμανία, Κίνα, Πολωνία, Ρουμανία, Καναδάς, Κορέα, Κροατία, Αζερμπαϊτζάν, Ιταλία, Ινδία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Σαουδική Αραβία, Ιράν, καθώς και 17 λογοτεχνικοί πράκτορες από όλο τον κόσμο.

Περισσότερα από 50 μεταφρασμένα ελληνικά βιβλία της τελευταίας τριετίας (2011-2014), τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2013 και το πρόσφατα βραβευμένο με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας βιβλίο «Μάρτυς μου ο Θεός» του Μάκη Τσίτα (εκδόσεις Κίχλη) παρουσιάζονται μεταξύ άλλων στο Ελληνικό περίπτερο, έκτασης 30τ.μ., καθώς και λευκώματα πολιτιστικών φορέων και μουσείων και τίτλοι της πρόσφατης ελληνικής βιβλιοπαραγωγής.

Μεγάλη έμφαση θα δοθεί στην προβολή και προώθηση της 12ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (7 – 10 Μαΐου 2015) και του προγράμματος ενίσχυσης μεταφράσεων ΦΡΑΣΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου