Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Νέα Ζηλανδία: Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες κατά του ντράμερ των AC/DC


Με εισαγγελική απόφαση κατέπεσε η κατηγορία κατά του ντράμερ του θρυλικού ροκ συγκροτήματος AC/DC Phil Rudd ότι προσέλαβε εκτελεστή για να δολοφονήσει δύο ανθρώπους τον Σεπτέμβριο καθώς ο εισαγγελέας του δικαστηρίου της Νέας Ζηλανδίας δεν πείστηκε ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να συνηγορούν σε αυτό.

«Αυτό το κατηγορητήριο για ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας ποτέ δεν θα μπορούσε να στηριχτεί» ανέφερε ο δικηγόρος του διάσημου μουσικού. «Η γνώμη του εισαγγελέα ήταν ότι οι κατηγορίες δεν μπορούν να στηριχτούν και αποσύρθηκαν μέσα σε 24 ώρες από την πρώτη εμφάνιση του κ Rudd στο δικαστήριο» είπε ο δικηγόρος επισημαίνοντας ότι ο θρυλικός ντράμερ έχει υποστεί «ανυπολόγιστη ζημία από την περιττή και επιζήμια δημοσιότητα που απορρέει από τη σύλληψη και την αναφορά μια σοβαρής κατηγορίας η οποία ποτέ δεν ήταν δικαιολογημένη».

Ο συνήγορος του Phil Rudd δήλωσε επίσης ότι η αστυνομία δεν ζήτησε τη γνώμη του εισαγγελέα πριν από την σύλληψη του ντράμερ στην πόλη Tauranga της βόρειας Νέας Ζηλανδίας. Εντούτοις για τον Phil Rudd εξακολουθούν να ισχύουν οι κατηγορίες για απειλή κατά της ζωής τρίτων και για κατοχή ναρκωτικών (κάνναβης και μεθαμφεταμίνης).

Ο ντράμερ των AC/DC είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο κατηγορούμενος ότι προσέλαβε εκτελεστή για να δολοφονήσει δύο ανθρώπους τον Σεπτέμβριο.

Η αστυνομία είχε συλλάβει τον Rudd, σε έφοδο που έγινε στη κατοικία του στην πόλη Tauranga της Νέας Ζηλανδίας, ύστερα από πληροφορία που έλαβε από κάποιον πολίτη.

Ο 60χρονος μουσικός αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και κλήθηκε να εμφανιστεί εκ νέου ενώπιον δικαστηρίου στις 27 Νοεμβρίου.

Γεννημένος στην Αυστραλία, ο Rudd εγκαταστάθηκε στην Tauranga το 1983, όταν εκδιώχθηκε από το συγκρότημα. Το 1994 επέστρεψε στους AC/DC, αλλά παρέμεινε στη Νέα Ζηλανδία όπου διατηρεί εστιατόριο. Το 2010 καταδικάστηκε για κατοχή κάνναβης και του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο.

Οι AC/DC πρόκειται να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους άλμπουμ έπειτα από πέντε χρόνια, στις 2 Δεκεμβρίου.

Πηγή: BBC, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου